Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski prvak

Ronaldo osvojio naslov i srušio dva rekorda

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
11.07.2016.
u 00:08

Ronaldo je stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Izdržao je na terenu do 25. minute no tada je u suzama napustio teren.

Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u suzama je završio svoj nastup u finalu, ali i sa suzama radosnicama dočekao pobjedu Portugala protiv Francuske u finalu EURO-a.

Zvijezda portugalske vrste i Real Madrida zbog ozljede koljena zamijenjena je u 25. minuti finala.

Ronaldo je stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Izdržao je na terenu do 25. minute no tada je u suzama napustio teren. Na njegovu sreću, Portugal je i bez njega stigao do europskog naslova.

Portugalski je majstor na ovom prvenstvu srušio dva rekorda i izjednačio još jedan.

Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova.

S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do ovog turnira bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Platini je svih 9 golova zabio na EP-u 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

 

UKUPNA LJESTVICA STRIJELACA:

9 – Michel Platini (Franc.), Cristiano Ronaldo (Port.)

7 – Alan Shearer (Engl.)

6 – Zlatan Ibrahimović (Šved.), Patrick Kluivert (Niz.), Ruud van Nistelrooy (Niz.), Nuno Gomes  (Port.), Thierry Henry (Franc.)

5 – Wayne Rooney (Engl.), Fernando Torres (Španj.), Zinedine Zidane (Franc.), Marco van Basten (Niz.)…

 

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA NA EP:

21 – Cristiano Ronaldo (Port.)

18 – Bastian Schweinsteiger (Njem.)

17 – Gianluigi Buffon (Ital.)

16 – Lilian Thuram (Franc.), Edwin Van der Sar (Niz.)

15 – Cesc Fabregas (Španj.), Andres Iniesta (Španj.)

14 – Iker Casillas (Španj.), Petr Čech (Češ.), Philipp Lahm (Njem.), Luis Figo (Port.), Nuno Gomes (Port.), Karel Poborsky (Češ.), Zinedine Zidane (Franc.)...

Komentara 4

Avatar Lutkica
Lutkica
01:14 11.07.2016.

visina 1.85, izduženi mišići, labuđi vrat...Cristiano je lip ka lutka

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
01:33 11.07.2016.

kad već nismo mi nek je Portugal

KL
klasika
09:26 11.07.2016.

Rone, Rone druže moj! Za Payeta: Kikijeva mama te traži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije