Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI BEZ RIZIKA

Zoran Mamić dobio što je htio, Rijeka se može oprostiti od naslova!

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/10
19.04.2016.
u 21:52

Najveća uzbuđenja pružili su Bezjak i Tomasov, ali nisu bili precizni i ostalo je 0:0. No pamtit će se povratak Marka Pjace, ušao je u 79. minuti

Najzanimljivija utakmica do kraja prvenstvene sezone bila je na rasporedu na riječkoj Rujevici. Nogometaši Matjaža Keka u derbiju 32. kola Prve HNL dočekali su Dinamo, ali veća uzbuđenja su izostala i Zoran Mamić može s ovih 0:0 zadovoljno prema Zagrebu.

Jasno je, Dinamo i dalje ima četiri boda ispred Rijeke, to teško da će prosuti. Ukratko, u Zagrebu se može polako slaviti 11. titula zaredom i to zasluženo jer Kek i njegova momčad napravili su toliko kikseva ove sezone da bi trebao poseban tekst za njihovo nabrajanje. Nije da nisu imali priliku, bili su pet bodova ispred modrih, nanijeli su im i poraz (2:1) na Rujevici i sad su imali priliku pokazati "jesu li ili nisu". Nisu.

Bila je ovo poprilično nedorečena utakmica, vidjeli smo trku, htijenje, povratak Marka Pjace i svjedočili sjajnoj atmosferi prepunog stadiona. No prave prilike i neka veća opasnost za Dinamo nije postojala. Tek se mogu izdvojiti dvije vrlo dobre prilike. Jedna se zbila nakon dodavanja Tomasova za Bezjaka u 19. minuti, ali lopta odlazi pored gola. U 85. pak Tomasov puca preko gola nakon što ga je sjajno uposlio Bradarić.

Što se Dinama tiče, nije bilo takvih prilika, ali Ćorić je opasno zaprijetio u 54. minuti nakon duplog pasa s Rogom. Da je lopta išla malo lijevo ili desno, bilo bi opasnije za Ivana Vargića. To je bilo sve od modrih, koji su od 46. minute igrali bez klasičnog napadača, Henriqueza je zamijenio Rog. Razlog tome jest pokušaj Zorana Mamića da napadački orijentiranu Rijeku kontrira, ali Kek ipak nije toliko riskirao da bi se tako nešto dogodilo. Bez rizika nema ni rezultata u ovakvim situacijama pa ne čudi što je završilo 0:0.

Stoga, možda je najbitnije za istaknuti povratak Marka Pjace, ušao je u 79. minuti i pokazao da će biti spreman za Europsko prvenstvo. No kad je već s tim Mamić dobio, a i izbornik Ante Čačić koji je gledao susret na Rujevici, izgubio je na Jeremyju Taravelu. Ozlijedio se tijekom zagrijavanja uoči susreta, a tek moramo vidjeti koliko je ozljeda ozbiljna.

RIJEKA – DINAMO 0:0
RIJEKA – Stadion na Rujevici. Vrijeme ugodno. Gledatelja: 5776. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 7.
RIJEKA: Vargić 6.5 – Ristovski 6.5, Samardžić 6, Lešković 6.5, Zuta 7 – Maleš 6, Bradarić 6.5 – Tomasov 6.5, Gavranović 5.5 (od 58. Močinić 5.5), Matei 6 (od 65. Vešović 6) – Bezjak 6.5 (od 88. Balai -). Trener: Matjaž Kek.
DINAMO: Eduardo 6.5 – Stojanović 6, Sigali 6.5, Schildenfeld 6.5, Matel 5.5 – Machado 6.5, Antolić 6.5 – Soudani 5.5, Ćorić 6.5 (od 73. Šovšić -), Fernandes 6 (od 79. Pjaca -); Henriquez 5 (od 46. Rog 6). Trener: Zoran Mamić.
ŽUTI KARTON: Sigali (75.)
IGRAČ UTAKMICE: Leonard Zuta.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 43

VR
vrbaZG
22:32 19.04.2016.

"Sjajna atmosfera", 80 minuta vrijeđanja, Dinama, purgera i Mamića, 10 minuta navijanja za Rijeku. I to je sjajno? Odvratni kriteriji, odvratni!

ED
europski dinamo
21:53 19.04.2016.

Europski Dinamo odigrao tocno onoliko koliko mu treba. Dinamo prvak 2015/2016

MA
mađar
22:30 19.04.2016.

Vrsni novinar konstatuje da je Reka imala puno kikseva. E moj bracek a Plavi stroj? Izgleda da titula opet ide u Bijeli Zagreb grad.Iako je vec monotono, ali je slatko kad iz Bastiona i Spalata gledaju u leđa. Bit ce prvi ako ce Dinamo iduce sezone igrati s pionirima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije