Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki njemački trener

Rehhagel: Hrvati će postati bitni tek nakon JAR-a

'Greece\'s players throw their coach Otto Rehhagel in the air after their 2010 World Cup qualifying soccer match against Ukraine in Donetsk November 18, 2009 November 18, 2009. REUTERS/Gleb Garanich (
'GLEB GARANICH'
07.02.2010.
u 16:47

Solun iz 1997. godine ćemo pamtiti. Bila je to jedna od većih, sudbonosnih utakmica. Miroslav Blažević je već bio bivši izbornik, tadašnji predsjednik HNS-a Branko Mikša je već sve pripremio da izbornik bude Josip Kuže.

No, Davor Šuker znao je iz nemoguće situacije postići pogodak. I sve odvesti u neizvjesnost dodatnih kvalifikacija, na kraju i do bronce 1998. godine.

Olimp dosegnuli u Portugalu

Grčka je svoj Olimp dosegnula u Portugalu 2004. godine. Na startu turnira priredila je senzaciju nadjačavši Portugal. Tu čarobnu pobjedu ponovili su u finalu. Iako su igrali dekadentno, Rehhagel je grčki nogomet gurnuo među nogometne eurobogove. Bio je to turnir koji će se pamtiti po Zagorakisu i Charisteasu. A tvorac tog nogometnog preporoda Otto Rehhagel jučer je dao do znanja da su mu kvalifikacije za Euro sada predaleko:

– Samo me zanima put u JAR, na SP. To je prioritet.

A u JAR-u ih čekaju Argentina, Nigerija i Južna Koreja. Skupina u kojoj zapravo imaju malo izgleda. Ali, za razliku od Kranjčara, Rehhagel ide na najveću smotru. I to baš zbog pobjede nad Ukrajinom. Ipak, na kraju je nešto rekao i o našoj skupini:

– Hrvatska i Grčka su reprezentacije koje će voditi glavnu riječ. No, Izrael i Letonija su ozbiljni suparnici, u što smo se već mogli uvjeriti. Grčka je kvalitetna, ima i rejting koji nas obvezuje da se iz te skupine plasiramo na Euro.

Glavne zvijezde momčadi su Karagounis, pa stoper Liverpoola Kyrgiakos, Charisteas, te najbolji strijelac u europskom dijelu kvalifikacija za SP, Theos Gekas.

Opasniji kao gosti

Kako je i sam Bilić rekao, to nije posebno atraktivan, ali je iznimno jak suparnik, s fanatičnim navijačima. No, po profilu i Rehhagelovu stilu, čvrstoj igri u obrani i sredini, te s opasnim protuudarom, bit će neugodniji kao gost, što je pokazao već nebrojeno puta.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:03 08.02.2010.

Pa Otto Rehhagel je stari lisac i znače kako postaviti svoju Grčku protiv obmanaša i prevaranata..

DA
darmar
22:05 07.02.2010.

OPet ovaj Flak gluposti pise. Sta sad spominje Kranjcara kad se radi o Bilicevu neuspjehu da nas odvede u J.Afriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije