Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV DISKRIMINACIJE

Realov Vinicius Junior na čelu Fifinog odbora u borbi protiv rasizma nakon napada

FILE PHOTO: LaLiga - Real Madrid v Athletic Bilbao
JUAN MEDINA/REUTERS
15.06.2023.
u 15:02

"Neće više biti nogometa s rasizmom. Utakmice bi trebale biti odmah prekinute kada se to dogodi. Dosta je", rekao je Infantino u četvrtak

Brazilski nogometaš Vinicius Jr, koji igra za Real Madrid, vodit će poseban Fifin odbor za borbu protiv rasizma sastavljen od igrača koji će predložiti strože kazne za diskriminatorno ponašanje u nogometu, izjavio je u četvrtak predsjednik Gianni Infantino.

Brazilskog napadača Viniciusa navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valencije u svibnju, što je bio deseti takav incident s njim kojeg je LaLiga prijavila tužiteljima ove sezone.

"Neće više biti nogometa s rasizmom. Utakmice bi trebale biti odmah prekinute kada se to dogodi. Dosta je", rekao je Infantino u četvrtak nakon susreta s Viniciusom i brazilskom reprezentacijom

Brazilska reprezentacija inače u subotu igra s Gvinejom u Barceloni u sklopu kampanje protiv rasizma koju vodi Brazilski nogometni savez (CBF).

VEZANI ČLANCI:

"Tražio sam od Viniciusa da vodi ovu skupinu igrača koja će predstaviti strože kazne protiv rasizma koje će kasnije primijeniti sve nogometne vlasti u svijetu.Moramo čuti igrače i što im je potrebno za rad u sigurnijem okruženju. Vrlo smo ozbiljni u vezi s tim", dodao je.  

Komentara 1

ME
MehutoGonzales
11:59 16.06.2023.

Protiv sam razizma 1.000.000 % ali čudno mi je da ostale igrače Reala koji nisu bijelci ne vrijeđaju... ima jedan zanimljiv tekst na Macri o tome....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije