Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Raonić zaustavio Federera i izborio prvi finale na Grand Slamu

Milos Raonic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
08.07.2016.
u 18:07

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj u kojem je Raonić stigao do treće pobjede protiv Fedrera, ali prve na Grand Slam turnirima

Kanađanin Miloš Raonić postao je prvi tenisač koji je u polufinalu Wimbledona uspio pobijediti Švicarca Rogera Federera svladavši ga u petak sa 6:3, 6:7 (3), 4:6, 7:5, 6:3 nakon tri sata i 24 minute borbe, čime je izborio mjesto u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima. 

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj u kojem je Raonić stigao do treće pobjede, ali prve na Grand Slam turnirima. Kanađanin crnogorskih korijena uzvratio je Federeru za polufinalni poraz u Wimbledonu 2014., kad je Kanađanin debitirao u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Federeru je ovo bilo 11. polufinale u All England Clubu, a u dosadašnjih 10 je imao perfektan učinak. Kad je došao do vodstva 2-1 u setovima, činilo se da će i 11. put otići do finala, ali je izgubio servis u 12. gemu četvrtog seta nakon što je propustio 40-0 i još jednu prednost.

Švicarac je do kraja meča ostao bez prilike za "break", a izgubljeni servis za 1-3 u petom setu odveo je Federera u poraz.

Raonić će u nedjelju, u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Britanac Andy Murray i Čeh Tomaš Berdych.

Komentara 13

RM
Robespierre_Mne
21:36 08.07.2016.

Bravo Miloše!Evo zasto je je balkanski paradoks jedan od najvecih u univerzumu,manje zemlje a procentualno najvise vrhunskih sportista...Ako osvoji Vimbldon bice 3 Igrac poslije Ivaniševica i Djokovica rodom iz Crne Gore! Viva vero Montenegro!

DU
Deleted user
22:16 08.07.2016.

Federer se jedva provukao u mecu sa Cilicem. Mladji dolaze, njegovi nerealni snovi se ruse i njegova prica se zavrsava. Nista mu vise ne preostaje nego da sanja o 18 GS-u.

PE
peugeot
00:36 09.07.2016.

Milose iz Podgorice, namlati ovog prepotentnog Murray-a i to pred njegovom publikom. Neka ga tvoji asovi potpuno osamute i bace na koljena! Mogu misliti kako ce se slediti Murray-ova mati svaki put kad serviras. Mislila je u stilu "samo da se otarasimo Djokovica", kad ono izroni Raonic i stade pred njenog mjezimca. Samo da Raonicu kluizi prvi servis kao podmazan, te bombe Murray nece moci vratiti nego samo pogledom ispratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije