Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Radoš izgubila u borbi za medalju, Golec uz proturječnu sudačku odluku

Iva Radoš
Foto: Jozo Lovrić
28.06.2017.
u 12:45

Šestog, pretposljednjeg, dana natjecanja na SP-u hrvatske boje branit će dvoje članova splitskog Marjana, Bruna Vuletić (57 kg) i Lovre Brečić (63 kg).

Peti dan Svjetskog prvenstva u te-kvon-dou u korejskom Mujuu završio je razočaravajuće po dvije hrvatske uzdanice. Dvostruka europska prvakinja Iva Radoš (73 kg, Metalac) izgubila je u borbi za medalju, a teškaš Vedran Golec (preko 87 kg, Jastreb) pobijeđen je u osmini finala na proturječan način.

Nastupio je i Dinko Šegedin (87 kg) iz korčulanske Fortece koji je prošao dva kola - Sirijac Alamari je diskvalificiran, a Poljaka Koleckog je dobio 18:11 - nakon čega ga je eliminirao kasniji polufinalist Nijemac Bachmann (7:17).

- Protiv Poljaka sam se osjećao vrhunski, no protiv Nijemca sam dao samo 50 posto svojih mogućnosti. Za razliku od naša prva dva susreta, u kojima je skor bio 1-1, u ovoj sam borbi sprovodio taktiku s kojom nemam izgleda protiv njega. Vodio sam nešto statičniju borbu u kojoj se on puno bolje snalazi, umjesto da iz dinamičnijih kretnji tražim priliku u brzim ulazima - kazao je Šegendin.

I dok je Dinko svoj poraz stoički prožvakao, Iva i Vedran su puno teže doživjeli svoje.  Radoš jer je iznevjerila visoka vlastita očekivanja, htjela je četvrtu medalju na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju, a Golec jer se osjeća zakinuto.

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Grkinjom Dimitropoulou (14:1) i Portorikanke Weekes ( (14:3), činilo se da je Iva na najboljem putu da se okiti medaljom. No, u četvrtfinalu je naša najbolja tekvondašica ostala bez goriva, što možemo pripisati ozljedi leđa zbog koje u Južnu Koreju nije došla dostatno tjelesno spremna, pa je izgubila od Nizozemke Reshmie Oogink (10:20). Nakon tog poraza, Iva je bila toliko deprimirana, toliko je teško primila taj poraz, da je sve što je htjela reći bilo "nemam komentara".

Golec je pak bio slobodan 1. kolo, a u drugom je razbio Ekvadorca Pereu (18:11) i činilo se da je na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu raspoložen za veliki domet. Nažalost, u sljedećem je kolu naletio na bivšeg svjetskog prvaka Gabonca Obamea koji ga je tijesno pobijedio, ali uz dvojbenu sudačku odluku. Naime, kod rezultata 4-7, Gaboncu je suđeno pet bodova za jedan udarac nogom, a Golec se kune da nakon udarca u prsa (što su dva boda) ta noga nije dirala njegovu glavu (što su još tri boda).

- Na ponovljenom snimku se vidjelo da je taj udarac u glavu nepostojeći i da je tih pet bodova Gaboncu neregularno. Težak je to udarac  tim više što bih se za medalju borio sa svjetskim i olimpijskim prvakom Azerbajdžancem Isajevim koji mi paše i s kojim imam pozitivan skor 2-0. Golec. Nažalost, pokazalo se da sam ovaj put osim od protivnika morao biti bolji i od okolnosti materijalne povrede pravila, a u tome nisam uspio.

Nije ovo bila prva pritužba Hrvata na suce jer i Matea Jelić je izgubila zahvaljujući procjenama koje su bile dvojbene? 
- Previše je u ovom našem sportu pogrešaka na štetu sportaša i ja se nadam da će bih jednog dana biti manje, barem onda kada se moj naraštaj više ne bude borio. A ja ću, nažalost, ostati u bizarnoj statistici ovog sporta, kao netko tko je doživio nešto prilično neuobičajeno i na svoju štetu. No, što je tu je, ne preostaje mi ništa drugo nego vratiti se u garažu i dalje uporno trenirati do nekih novih prilika - zaključio je Golec.

Inače, u kategoriji Ive Radoš nastupile još dvije hrvatske tekvondašice, ali zastavama drugih zemalja. Korčulanka Franka Antić, djevojka koja se bori za Sloveniju, izgubila je u drugom kolu od Ruskinje Ždanove, dok su Splićanku Petru Matijašević u bojama Makedonije nijanse dijelile od medalje.

Nakon dvije velike pobjede protiv Kineskinje Gao Pan (20:5), a potom i protiv Francuskinje Vander-Zwalm (20:10), članica Marjana je u borbi za odličje izgubila od olimpijske pobjednice iz Londona, Srpkinje Milice Mandić. Nakon vrlo tijesna poraza (8:9), Petra je u suzama obznanila da joj je to bio posljednji meč u karijeri.  

Šestog, pretposljednjeg, dana natjecanja na SP-u hrvatske boje branit će dvoje članova splitskog Marjana, Bruna Vuletić (57 kg) i Lovre Brečić (63 kg).

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije