Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika pobjeda

Sjajna utakmica na Anfieldu! Liverpool pobijedio City 3:2!

Liverpool - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
13.04.2014.
u 16:40

Atmosfera na stadionu bila je fenomenalna, a domaćini su od samog početka nošeni hukom s tribina jurnuli na gol Cityja. To je rezultiralo ranim vodstvom, Suarez je uposlio Sterlinga, a ovaj lažnjakom izbacio Kompanyja i Harta te zabio za 1:0

Kakav derbi je odigran danas na Anfieldu. U 34. kolu engleskog prvenstva Liverpoolu je u goste došao Manchester City, a domaća momčad pobijedila je 3:2.

Prije početka susreta dirljiva scena, navijači su se prisjetili i odali počast žrtvama najveće nogometne tragedije, one na Hillsboroughu, u kojoj je 96 navijača izgubilo život. Prvo je otpjevana himna Liverpoola You'll never walk alone, a zatim i održana minuta šutnje.

Atmosfera na stadionu bila je fenomenalna, a domaćini su od samog početka nošeni hukom s tribina jurnuli na gol Cityja. To je rezultiralo ranim vodstvom, Suarez je uposlio Sterlinga, a ovaj lažnjakom izbacio Kompanyja i Harta te zabio za 1:0.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Uslijedile su još dvije velike prilike za redse, prvo je Sturridge loše reagirao pred golom, a onda je u 26. minuti Hart odlično obranio udarac Gerrard. No, lopta je otišla u korner, a nakon njega je Škrtel povisio na 2:0.

Do poluvremena se probudio i City, ali je Mignolet nekoliko puta odlično reagirao. U nastavku je Manchester zaigrao puno bolje, a u razdoblju od 57. do 62. minute uspio se vratiti u igru. Prvo je nakon odlične akcije Silva smanjio, a izjednačenje je došlo nakon autogola Johnsona.

City je i nakon izjednačenja nastavio s napadima i činilo se da je Liverpool grogiran, ali u 78. minuti Anfield je eruptirao. Kompany je loše ispucao loptu, a Coutinho lijepim udarcem iz prve zabio za novo vodstvo. Gosti su do kraja utakmice napadali, ali Liverpool se uspio obraniti.

Čim je odsviran kraj utakmice počelo je veliko slavlje, a kapetan momčadi Steven Gerrard nije mogao suzdržati suze. San o naslovu i dalje traje, Liverpool četiri kola prije kraja sve ima u svojim rukama... Trenutačno ima 77 bodova, pet više od Chelseaja od kojeg ima i utakmicu više te sedam bodova i dvije utakmice više od Manchester Cityja.

Tijek utakmice

95' Gotova je utakmica, Liverpool je pobijedio 3:2

90' Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade

78' GOOOOL!!! Liverpool je opet u vodstvu! Kompany je loše ispucao loptu, a Coutinho udarcem iz prve zabio za novo vodstvo redsa

75' Još jedna velika prilika Cityja, Aguero je odlično prošao po lijevoj strani, dao za Silvu koji je bio mrvicu prekratak da bi dobro zahvatio loptu pa je njegov udarac otišao pokraj gola

68' Evo izmjene kod Cityja, Džeko izlazi iz igre, a ulazi Aguero

66' Suarez je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Kompanyjem, sudac nije ništa dosudio

62' GOOOL!!!! Vidjelo se da je City bolji u nastavku. Silva je pucao, lopta se od Johnsona odbila u gol. Rezultat je 2:2

60' City je u naletu, Džeko je sad bio u dobro poziciji, ali spasio se Liverpool

57' GOOOOL!!!! City je odigrao lijepu akciju, Milner je uposlio Silvu koji je smanjio na 2:1

46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Liverpool vodi 2:0. Imao je još nekoliko dobrih prilika, a City se probudio tek pred kraj poluvremena

45' City se probudio pred kraj poluvremena, Fernandinho je bio u izglednoj prilici, ali Mignolet je odlično reagirao

44' Opasno je nakon kornera bilo u kaznenom prostoru Liverpoola, a nakon gužve lopta je završila u rukama Mignoleta

38' City je imao slobodan udarac u opasnoj zoni, ali Silva je pucao u živi zid

27' GOOOOL!!! A nakon tog kornera Škrtel je zabio za vodstvo liverpoola 2:0!

26' Još jedna velika prilika za Liverpool, Gerrard je pucao glavom, ali Hart je fantastično obranio i odbio u korner

18' Problemi za City, Yaya Toure se ozlijedio i izašao iz igre, a ušao Javi Garcia

15' Još jedna velika prilika za redse. Sterling je ubacio, a Sturridge u odličnoj situaciji loše pucao

6' GOOOOL!!! Odličan početak Liverpoola, Anfield je u deliriju. Suarez je proigrao Sterlinga, on lažnjakom iz igre izbacio Kompanyja i vratara Harta i zabio za vodstvo Liverpool!

1' Počela je utakmica na Anfieldu, ovdje bi se mogao i odlučiti prvak

0' SASTAV MANCHESTERA: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Toure, Fernandinho - Navas, Silva, Nasri - Džeko

0' SASTAV LIVERPOOLA: Mignolet - Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan - Henderson, Gerrard, Coutinho - Sterling, Suarez, Sturridge

>>Horor Hillsborough: 25 godina od majke svih tragedija

Komentara 7

DU
Deleted user
16:38 13.04.2014.

ja sam vidio tekmu koja je zavrsila 3:2 a ne 2:1

LI
ličkiustanik
17:16 13.04.2014.

Lpool će se morati pojačati na desnom boku i stoperima,kriminalno je ono što im je radio silva u drugom poluvremenu kao da nisu postoali.Nadam se da je ovo pobjeda za titulu.Gerard ju je zaslužio.

SA
sammir10
16:50 13.04.2014.

Prvenstvo je postalo maksimalno zanimljivo sa ovom pobjedom redsa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije