Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE IM

Protivnici Hrvatske na Euru doživjeli teške poraze: Albance isprašio Čile, Španjolska šokirana u Londonu

Spain v Colombia - International Friendly - London Stadium
Foto: John Walton/PRESS ASSOCIATION
1/5
22.03.2024.
u 23:39

Španjolci su izgubili prvu utakmicu nakon godinu dana. Izbornik de la Fuente promiješao je sastav, a to nije dobro završilo

Dok se hrvatska nogometna reprezentacija priprema za odigravanje utakmica na prijateljskom turniru u Kairu, protivnici vatrenih na Euru u Njemačkoj bilježe poraze. Ovoga petka u svojim su pripremnim dvobojima, dakako, prijateljskog karaktera, izgubili i Albanija i Španjolska. Uz dodatak da je Italija u svom prvom ogledu u ožujku u četvrtak pobijedila Venezuelu s 2:1, u dvoboju odigranom u Fort Lauderdaleu, na Floridi. No, petak je za hrvatske protivnike bio manje sretan.

Albanija je igrala u Parmi, a njen protivnik bio je Čile. Momčad pod vodstvom nekadašnjeg lijevog braniča Barcelone, Sylvinha, izgubila je s uvjerljivih i teških 0:3. Čileanci koje vodi slavni Argentinac Ricardo Gareca poveli su već u 20. minuti pogotkom Eduarda Vargasa. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, a od 83. minute do kraja Albanci su primili još dva gola. Dakle, u 83. je zabio napadač Colo Coloa, Marco Bolados, i to samo minutu nakon što je u igru ušao s klupe za rezervne igrače. Konačnih 0:3 postavio je Victor Davila, igrač moskovskog CSKA u drugoj minuti sudačke nadoknade. Albanci će u ponedjeljak igrati prijateljski dvoboj protiv Švedske u Stockholmu.

Izgubila je i Španjolska, i to nakon što je izbornik Luis de la Fuente izmiješao sastav za utakmicu s Kolumbijom na londonskom Olimpijskom stadionu. Ipak, poraz aktualnog osvajača Lige nacija nije se očekivao, a jedini pogodak na utakmici zabio je Daniel Munoz, branič engleskog Crystal Palacea u 61. minuti utakmice. Španjolskoj je to bio prvi poraz nakon točno godinu dana. U ožujku 2023. godine furija je izgubila od Škotske (2:0) u 2. kolu kvalifikacija za Euro. Svoj drugi susret ovog mjeseca Španjolci će odigrati u utorak protiv Brazila na madridskom Santiago Bernabeuu.

Spain v Colombia - International Friendly - London Stadium
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije