Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PORAZ SPLIĆANA

Katastrofa Hajduka na Poljudu, Dinamo zabio četiri gola!

Hajduk - Dinamo
Foto: Petar Galebov/Pixsell
1/25
10.08.2016.
u 20:49

Na derbiju protiv Dinama, nogometaši Hajduka nisu pokazali ništa. Dojam je da su, u porazu 0:4, još i dobro prošli

Dinamo je razbio Hajduk na Poljudu u zaostaloj utakmici drugoga kola HNL-a. Momčad Cice Kranjčara slavila je s 4:0, a po dva gola zabili su Rog i Fernandes.

Nadali su se u Splitu da je Hajduk, nakon dugo vremena, spreman i u formi očitati lekciju Dinamu. Posebno nakon posrtaja modrih protiv Slavena Belupa, odnosno uvjerljivog trijumfa bijelih protiv Istre. No, na današnjem derbiju protiv Dinama, nogometaši Hajduka nisu pokazali ništa. Dojam je da su, u porazu 0:4, još i dobro prošli.

Veličanstveno grotlo

Već godinama Poljud nije tako izgledao, Hajduk je dočekao Dinamo pun optimizma, euforija se osjećala u svakoj sekundi velikog derbija. Više od trideset tisuća navijača natiskalo se na stadionu, odličan Hajdukov ulazak u sezonu (šest pobjeda i jedna neodlučena) napunio je stadion, u Poljudu je bilo kao u grotlu. No, nije Marijan Pušnik krenuo u bezglave napade, postavio je igru baš kako je i najavio, odnosno stavio je Dinamo u ulogu favorita i prvi posao bio mu je zaustaviti Ćorića, Roga, Soudanija i Fernandesa. To su bili jedini Dinamovi ofenzivci, ni Zlatko Kranjčar nije se želio kockati. Blok od šest igrača Hajduk je teško probijao, u prvom dijelu stvorio je tek jednu prigodu, ali Said je loše reagirao nakon odličnog ubačaja Tome Bašića u 18. minuti.

Dinamo nije jurio

Dinamo nije nikamo jurio, Kranjčar je bio svjestan da kvartet top klasa kaki su njegovi ofenzivci mora nešto iskreirati. Taj trenutak zbio se u posljednjim sekundama prvog dijela. Soudani je glavom spustio za Ćorića, koji je spektakularnom petom uposlio Roga. Kalinić je bio nemoćan, Dinamo je poveo s 1:0, bila je to čudesna akcija Dinamova reprezentativnog dvojca.

Baš u to vrijeme na Poljudu su se pojavili i Dinamovi navijači, koji podržavaju Zdravka Mamića, što je izazvalo burnu raspravu u svečanoj loži. Predsjednik Hajduka Ivan Kos žučno je nešto objašnjavao Dinamovu direktoru Tomislavu Svetini, u raspravu su se uključili i klupski “sigurnjaci” Kristijan Petric i Krešimir Antolić... Inače, Dinamova delegacija vratila se u prvi red svečane lože nakon niza godina.

Obje su momčadi krenule agresivno, ritam igre bio je puno jači nego u većini posljednjih derbija. No, niti jedna momčad nije mogla nametnuti svoju igru. Prostor su obje momčadi uglavnom tražile iz polukontri. Marko Rog sredinom je prvog dijela zaprijetio oštrim udarcem iz daljine, no njegov udarac nekako je uspio ukrotiti Lovre Kalinić. Kao da je to bila Rogova najava da će baš on zabiti pogodak na ovoj utakmici. U 48. minuti Said je ukrao loptu Dinamovoj obrani, ušao u šesnaesterac i poslužio Tomu Bašića na prvoj vratnici. Hajdukov nogometaš uklizao je na loptu, no s dva metra promašio gol.

A da se ozbiljan nogomet ne može igrati bez kvalitetne obrane, pokazala je to Dinamova akcija u 57. minuti kada su se, kao na treningu, prošetali kroz Hajdukovu polovicu.

Junior Fernandes zabio je za 2:0 na Soudanijevo proigravanje na prvoj vratnici dok su Hajdukovi braniči samo gledali... A za najljepši potez utakmice pobrinuo se jučer najbolji igrač derbija, Marko Rog. Dinamov mladi as u 60. je minuti s oko 25 metara iz slobodnog udarca spektakularno zabio za 3:0. Priča o katastrofalnoj obrani bijelih nastavljena je u 69. minuti kada se Fernandes prošetao i zabio za 4:0.

Cico Kranjčar na kraju je potpuno nadmudrio slovenskog kolegu Marijana Pušnika.

Komentara 143

PA
pappmisi
20:31 10.08.2016.

U Hajduku svake godine isto,.7 mesec euforija, 8 mesec strasti se smiruju, 9 mesec apatija depresija, 10 mesec Dinamo bjesi 12 bodova.

PA
pappmisi
20:15 10.08.2016.

Rog je sada vec doktor nogometa ispod 20 miliona nema prodaje, a mozda i vise

IN
Ineboimorejeplavo
19:49 10.08.2016.

krasna kombinacija, bravo bravo bravo Coric i Rog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije