Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TRIBINAMA

Poznati pjevač: Tata me izvlačio iz škole zbog utakmica Dinama

Boris Novković
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
08.11.2018.
u 18:25

U drugom razredu osnovne škole otac je dolazio moliti učiteljice da me puste zadnje sate jer su utakmice bile navečer. To su bila lijepa iskustva – prisjetio se svojih prvih utakmica pjevač Boris Novković, koji je i danas veliki navijač Dinama, a svojedobno je i sam igrao za plave

U subotu u 7.57 sati prodana je i posljednja ulaznica za utakmicu GNK Dinama i Spartaka Trnava, objavili su iz zagrebačkog kluba.

Čekali su i oni, ali i navijači kada će ponovno moći gledati nogomet s ispunjenih tribina Maksimirske 128. Nije to mala stvar jer na toj utakmici (četvrtak 21 sat) čekat će se europsko proljeće, koje u Zagrebu nije bilo još od 1970. godine.

>> Pogledajte što kaže vratar Livaković uoči večerašnje utakmice

Spojit će tako Dinamo stare zagrebačke navijače, ali i neke nove klince, i prikovati ih za plave sjedalice.

Na Dinamo s očevima

– U drugom razredu osnovne škole otac je dolazio moliti učiteljice da me puste zadnje sate jer su utakmice bile navečer. To su bila lijepa iskustva – prisjetio se svojih prvih utakmica pjevač Boris Novković, koji je i danas veliki navijač Dinama, a svojedobno je i sam igrao u plavom klubu.

– Igrao sam u pionirima. Otac mi je čak prešutio da sam trebao potpisati profesionalni ugovor, ali tada sam se već lomio između nogometa i glazbe pa sam otišao u glazbu. Bio sam centarfor, zabijao sam puno golova – prisjetio se Novković, koji i danas prati Dinamo.

I proslavljeni glumac Hrvoje Kečkeš prisjetio se trenutka kada se zaljubio u modre.

– To je bilo kada je Dinamo bio prvak ‘82. Otac me odveo. I onda je ta ljubav nastala prizorom koji sam vidio tada, nadam se i dalje da ću to ponovno doživjeti – rekao je Kečkeš pa se osvrnuo na najave najezde navijača.

– Žalosno je to što se navijači Dinama nikada nisu mogli do kraja koncentrirati na nogomet... No, vidimo da to sve ima neku budućnost što se tiče navijača. Prvi malo bolji rezultat i naznake promjena su jedva dočekani. Nadam se da će se i klinci sada moći identificirati s klubom iz svog grada.

>> Pogledajte što kaže Gavranović uoči dvoboja sa Spartakom

Na utakmicu protiv Trnave ide, a osvrnuo se i na momčad.

– Ono što je najjača snaga ovog Dinama nije individualnost, nego kolektiv. Vidi se da to nije slučajnost – zaključio je.

Simon će gledati snimke

Košarkaš Kruno Simon jedan je od najvećih navijača Dinama i ne može prežaliti što ne može biti u Zagrebu.

– Svjedočio sam uživo mnogim europskim frustracijama mog Dinama, porazima od Atletica, moskovskog Spartaka, PAOK-a..., a sada kada su na redu sretni trenuci mene neće biti. S Anadolu Efesom igram euroligašku utakmicu na Kanarskim otocima, u Gran Canariji.

Kada mu se dogodi da ne može pogledati izravni prijenos, pribjegne sljedećem:

– Preplaćen sam na neke televizijske kanale pa utakmicu gledam tako da je odvrtim unazad do početka i nastojim da ne saznam rezultat kako bi mi bilo zanimljivije. No, ovaj me rezultat previše zanima pa se bojim da neću moći to izvesti.

Što jednog košarkaša toliko privlači nogometnom klubu?

– Uz Dinamo sam odrastao. Najprije sam na utakmice odlazio s ocem, a potom sam nastavio ići s prijateljima, a kada je tako, onda je to nešto posve normalno.

Boris Novković
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije