Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA U LIVERPOOLU

Potraga nasljednikom je počela: 'Ako je itko spreman preuzeti, onda je to Pep'

FILE PHOTO: Champions League Final - Tottenham Hotspur v Liverpool
Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS
1/6
26.01.2024.
u 19:03

"Posebno se tu izdvaja Pep, imao je veliki utjecaj na našu igru prethodnih godina, otvorio mi je dosta novih pogleda na nogomet. Ako je itko spreman voditi ovu ekipu, onda je to on", rekao je Jurgen Klopp na konferenciji za medije ovoga petka

Jedna od najvećih vijesti u novoj godini je najava odlaska Jurgena Kloppa s klupe Liverpoola krajem ove sezone. Njemački je trener jedan od najuspješnijih u povijesti Anfielda. Tijekom devet godina staža na klupi 'Redsa' osvojio Ligu prvaka, Uefin superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Premier ligu, FA i Carabao kupove te Engleski superkup.

Kao glavni razlog svoje odluke naveo je nakupljeni umor, a koliko će njegova pauza trajati još nije otkrio. U Englesku je došao još 2015. godine iz Dortmunda. Liverpool je pod njime nizao uspjehe, a spomenuto osvajanje Premier lige 2020. godine donijelo im je naslov prvaka Engleske nakon čak 30 godina.

GALERIJA Debakl Dinama na Maksimiru: Duje Čop hat-trickom uništio hrvatskog prvaka! (0:3)

FILE PHOTO: Champions League Final - Tottenham Hotspur v Liverpool
1/6

Liverpool će tako morati intenzivnije raditi na pronalaženju dostojnog nasljednika ovom velikom treneru. Kao jedan od izglednijih kandidata koji bi mogli pokušati popuniti cipele njemačkog velikana jest Xabi Alonso. Španjolac je na sjeverozapadu Engleske proveo gotovo punih pet godine (od 2004. do 2009.) i stekao poštovanje navijača. 

Također, ističe se kao jedan od najperspektivnijih trenera današnjice. U njemačkoj Bundesligi trenutno s Bayer Leverkusenom drži čelo prvenstvene ljestvice s četiri boda ispred aktualnih prvaka Bayern Münchena. Momčad je na novome valu pobjeda te su slavili u posljednje četiri utakmice.

VEZANI ČLANCI:

Trenersku je karijeru započeo vodeći drugu momčad Real Sociedada. Ipak, mjesto trenera prve momčadi već dugo drži Imanol Alguacil. Tu je uskočio Bayer, a koliko im se ovaj potez isplatio pokazuje i podatak od 2.78 zabijenih golova po utakmici. Uz to, od momčadi koja se borila za opstanak u prvom razredu njemačkog nogometa došli su najizglednijeg kandidata za prekidanje Bayernove dominacije Bundesligom.

Nagađanja da bi mogao postati Kloppov nasljednik došla su i do Alonsa, no Španjolac nije želio otvoreno govoriti o tome. "Špekulacije su normalne, ali fokusiran sam na Bayer Leverkusen. Vrlo sam sretan u Leverkusenu i sa svojim igračima u ovom trenutku. Naravno, veliko iznenađenje u Liverpoolu. Divim se Jürgenu i poštujem sve što je tamo postigao", rekao je Alonso.

VEZANI ČLANCI:

Otvorene kladionice

U međuvremenu, kladionice su već ponudile koeficijente na idućeg trenera 'Redsa'. Iako Alonsu daju najveće šanse, u igri se pojavljuje još nekoliko imena. Tako je u razgovorima prisutan trenutni trener Brightona Roberto de Zerbi, a kandidat je i trenutni Kloppov pomoćnik Pep Lijnders.

Upravo je njega na konferenciji za medije istaknuo slavni Nijemac. "Momci su spremni nastaviti, znam to i tvrdim. Posebno se tu izdvaja Pep, imao je veliki utjecaj na našu igru prethodnih godina, otvorio mi je dosta novih pogleda na nogomet. Ako je itko spreman voditi ovu ekipu, onda je to on. Pratit ću i podržavati klub gdje god završio", rekao je Klopp.

Ovo su koeficijenti koje nude kladionice:

Xabi Alonso - 2.0
Roberto de Zerbi - 4.5
Pep Lijnders - 9
Julian Nagelsmann - 13
Steven Gerrard - 13

VIDEO Klopp objavio svoj odlazak iz Liverpoola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije