PRESTIŽNA NAGRADA

Poreč Majoru Zlatna koza za najbolji događaj u Istri

Poreč Major
Foto: Poreč Major
1/4
11.12.2015.
u 11:15

'Dobiti ovu nagradu već u prvoj godini održavanja turnira pokazatelj je da je Poreč Major uspjeh.'

Poreč Major, prvi turnir ovogodišnje Swatch Beach Volleyball Major Serije nagrađen Zlatnom kozom (Capra dóro) za izuzetan doprinos promociji istarskog turizma.

Događaj koji je u lipnju ove godine u porečku uvalu Peškeru doveo najbolje svjetske igrače odbojke na pijesku, osim što je osvojio preko 62 000 posjetitelja koji su u pet dana posjetili užarene porečke terene, osvojio je i Turističku zajednicu Istarske županije koja mu je dodijelila priznanje za iznimne marketinške aktivnosti u turizmu Istre.

Kao prvi turnir Swatch Beach Volleyball Major Serije u sklopu FIVB World Toura, Poreč Major pokazao se kao uspješna uvertira u potpuni novi svijet odbojke na pijesku.
S preko 200 odigranih mečeva u pet dana na centralnom terenu u uvali Peškeri te još pet pomoćnih terena, na čijem su pijesku vladali samo najbolji igrači svijeta, među kojima nemali broj olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka, Poreč Major bio je najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2015. godini.

Poreč je tako prvi otvorio vrata najprestižnije svjetske serije u odbojci na pijesku, koja se, osim što je služila kao dio kvalifikacija za Rio 2016, izdigla i nevjerojatnim nagradnim fondom – $ 800 000 po turniru.

„Dobiti ovu nagradu već u prvoj godini održavanja turnira pokazatelj je da je Poreč Major uspjeh. Zahvaljujem se gospodinu Valter Flegi, predsjedniku Turističke zajednice Istarske županije na neizmjernoj potpori tijekom cijele godine, kao i na ovoj nagradi. Već radimo na turniru za 2016. godinu i jedva se čekamo vratiti“, rekao je Hannes Jagerhofer, predsjednik tvrtke Beach Majors, koja je organizator turnira.

Swatch Beach Volleyball Major Series vraća se i u 2016. godini, a prva će postaja ponovno biti Poreč, i to od 28. lipnja do 3. srpnja. Cilj ovog velikog globalnog projekta u sklopu FIVB-a je podići odbojku na pijesku na novu razinu i učiniti je jednim od najpopularnijih sportova u čijem će se gledalištu na Olimpijskim igrama tražiti mjesto više.

Swatch Beach Volleyball Major Series 2016, kalendar:

Poreč Major: 28. lipnja – 3. srpnja, 
Gstaad Major: 5. – 10. srpnja, 
A1 Major Klagenfurt: 26. – 31. srpnja, 
Swatch Beach Volleyball FIVB World Tour Finals `16: 25. – 30. listopada.

>> Najavljena Swatch Beach Volleyball Major Serija za 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije