Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ HAALANDA

Ponajbolji veznjak svijeta slomio Leicester, Cityju se pokazao kao tvrd orah

Premier League - Leicester City v Manchester City
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
1/3
29.10.2022.
u 17:22

Nekadašnji prvaci s King Power stadiona bore se za ostanak, ali pokazali su zube Građanima. Ipak, Guardiola i društvo odnose bodove.

U prvom dvoboju 14. kola engleske Premier lige, što je u subotu odigran na stadionu King Power, gostujući Manchester City pobijedio je Leicester City sa 1-0 (0-0).

Pogodak za devetu pobjedu Manchester Cityja u ovoj sezoni postigao je Belgijac Kevin De Bruyne iz maestralno izvedenog slobodnog udarca s oko 25 metara u 49. minuti.

Bila je ovo prva prvenstvena utakmica u kojoj u momčadi Manchetser Citya nije bilo Norvežanina Erlinga Haalanda. Guardiola ga je odlučio odmoriti i ostaviti na poštedi nakon ozljede koju je zaradio u prvom poluvremenu dvoboja u Ligi prvaka protiv Borussije u Dortmundu.

Iako su bili bez najboljeg strijelca Premier lige, gosti su dominirali u posjedu iz kojeg su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali su do pogotka došli iz prekida.

Nije ni Leicester bio bez šansi, ali je obrana Manchester Cityja izdržala.

Barem na jedan dan branitelji naslova su se vratili na vrh prvenstvene ljestvice sa 29 bodova, jednim više od Arsenala koji će u nedjelju ugostiti Nottingham Forest. Leicester je ostao na 11 bodova i jedno mjesto iznad zone ispadanja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije