Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje ABA liga

Luka Žorić, James White i cibosi su mamac za publiku

23.09.2015., Zagreb - Uoci pocetka nove sezone odrzana je konferencija za medije kosarkaskog kluba Cedevita na kojoj su sudjelovali: Veljko Mrsic, Toni Katic, James White, Jacob Pullen, Luka Zoric, Gianmarco Pozzecco te su predstavljen novi igraci i trene
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
01.10.2015.
u 15:30

Cedevita, Cibona i Zadar naši su klubovi koji će i ove sezone igrati u regionalnoj ligi.

Cedevita uz glasna zvona ulazi u 15. sezonu ABA lige, jer uz Crvenu zvezdu društvo iz Doma sportova favorit je prvenstva, dok se ostala dva naša predstavnika, Cibona i Zadar, polako podižu na noge nakon financijskih zavrzlama i nemaju rezultatske imperative. Što god da uspiju, bit će sjajno. Cilj hrvatske košarke ionako je okrenuti se mladim igračima, stvoriti nove temelje i zvijezde. Liga počinje u četvrtak utakmicom Zadra i Cibone (17), a što nas očekuje ove sezone analizirao je Danijel Lutz, bivši trener cibosa.

Budućnost ima budućnost

Tko su favoriti na papiru?

– Priča u ABA ligi uvijek je slična, oni klubovi koji igraju u Euroligi imaju obavezu i složiti najjače momčadi, pa tako i ove sezone Crvena zvezda i Cedevita sigurno odskaču. Ne treba otpisati ni Budućnost, koja posljednjih godina ima velike ambicije, želi u Euroligu, vratila je neke igrače, ima široku klupu. Dakle, među ta nominalno tri favorita vidim društvo koje bi moglo u završnicu – smatra Lutz.

U novoj sezoni igrat će 14 momčadi, u 26 kola. Tko su zvijezde koje će privući gledatelje? Prvenstveno mislimo na dečke s domaćih parketa?

– Lijepo je u Cedeviti vidjeti Luku Žorića koji se vratio na hrvatske terene, a posebno će atraktivan biti James White, on je mamac za publiku! Njega ćemo sigurno s guštom pratiti, garantira atrakcije, provjereni je igrač na svim razinama. Tko će gledati na tjednoj bazi, sigurno će mu zvezdaš Sofoklis Shortsanitis biti zanimljiv. Ostali ipak imaju anonimnije igrače, no bit će zanimljivo gledati mlade – domeće Lutz.

Košarkaška reprezentacija se nakon debakla na Eurobasketu okreće momcima koji tek dolaze. Što nas čeka, na koga obratiti pozornost?

– Mi bar imamo pregršt mladih. Bit će zanimljivo pratiti Lovru Mazalina u Cedeviti te Cibonine igrače Antu Žižića, Ivicu Zupca i Nika Slavicu koji su bili na juniorskom All-Staru. Pridružimo li im Lovru Bašića iz Zadra, u ABA ligi imamo hrvatsku petorku koja bi mogla jednog dana igrati za reprezentaciju.

Liga i dalje upitna

Krešimir Novosel, sin Mirka Novosela, preuzeo je funkciju direktora ABA lige, čak je i ured lige iz Ljubljane preseljen u Zagreb. Što to za nas konkretno znači?

– To je vrlo bitno, jer nastavak i opstanak lige nikad nije bio upitniji. Krešimir Novosel, koji je vrlo kvalitetan, vrijedan i studiozan i čija karijera nema mrlja, bit će pod velikim pritiskom, no vjerujem da će donositi dobre odluke. Uostalom, ako se već postavljaju pitanja o regionalnoj košarci, neka se na njih odgovara izravno iz Zagreba.

>>Aco Petrović: Ponovno ćete gledati jaku, moćnu Cibonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije