Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KORAK DO SP

Pobjeda za narod koji pati: Ukrajina svladala Škotsku, više igrača je zaplakalo

Lee Smith/REUTERS
01.06.2022.
u 22:52

Odličan meč pružila je Ukrajina na Hampden Parku i na kraju je sasvim zasluženo slavila pobjedu. Bila je to veoma emotivna utakmica za sve igrače koji su silno željeli pobjedu za svoj narod koji pati u domovini. Više igrača je plakalo tijekom susreta.

Nogometna reprezentacija Ukrajine pobijedila je večeras na Hampden Parku u Glasgowu selekciju Škotske s 3:1 i plasirala se u finale doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo gdje ih čeka selekcija Walesa.

Zbog ratne agresije Rusije u Ukrajini utakmice doigravanja ove selekcije pomjerene su za lipanj. Rusija je izbačena, a Ukrajina je sa Škotskom odlučivala o drugom finalistu doigravanja. Bila je to prva službena utakmica Ukrajine nakon početka ovogodišnje ratne agresije, pa je stoga imala posebnu težinu.

Odličan meč pružila je Ukrajina na Hampden Parku i na kraju je sasvim zasluženo slavila pobjedu. Bila je to veoma emotivna utakmica za sve igrače koji su silno željeli pobjedu za svoj narod koji pati u domovini. Više igrača je plakalo tijekom susreta.

Nakon nekoliko veoma dobrih prilika gosti su u 33. minuti došli do vodstva. Malinovskij je prekrasnom loptom pronašao Andrija Jarmolenka, a ovaj je lobom matirao Gordona za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor da bi Ukrajina već u 49. minuti povećala prednost na 2:0. Prekrasan gol glavom postigao je sjajni Roman Jaremčuk.

Potom je Škotska krenula znatno ofanzivnije nego što je to bio slučaj u ranijem dijelu susreta. Uspjeli su se domaći vratiti u igru i to zahvaljujući golmanu gostiju Buščanu.

Udarac McGregora nespretni ukrajinski golman nije mogao obraniti. Iako je lopta bila poprilično slaba, prošla mu je kroz ruke i završila je u golu za 2:1.

Do kraja utakmice Škotska nije uspjela odvesti susret u produžetak. Ukrajina je u nadoknadi zabila i treći gol preko Dovbijka za 3:1 i s Walesom će se boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Utakmica je na rasporedu za četiri dana.

Komentara 12

Avatar slava.ukrajini
slava.ukrajini
13:19 02.06.2022.

bravo za ukrajinu! iako neki nastoje omalovažiti jučerašnju pobjedu, činjenica je da je ukrajina igrala puno bolje i zasluženo pobjiedila!

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
05:15 02.06.2022.

Gledao tekmu, Ukraina izuzetno jaka, pogotovo u ofenzivi. Velemajstorski prvi gol Jarmolenka. Skoti izgledali prema razigranim Ukraincima ko mala djeca, samo trka i borba, igra nigdje. Tek zadnjih frtalj sata Skoti nesto zivlje i konkretnije, tad se vidjelo da Ukrainci nisu bas najsigurniji u zadnjoj liniji a golman klimav, nesto kao kod nas. Sve u svemu, uvjerljiva i vise nego zasluzena pobjeda vrlo dobrih Ukrainaca, koji bi mogli tuci i Wales, kvalitetu imaju.

DU
Deleted user
11:47 02.06.2022.

"utakmice doigravanja ove selekcije pomjerene su za lipanj " Pomaknute su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije