Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKAŠKI KLUB VARAŽDIN

Pobjeda protiv Daruvara za miran nastavak sezone

30.10.2008.
u 17:59

Izuzetno važna utakmica očekuje odbojkaše Varaždina na domaćem parketu protiv momčadi Daruvara.

Očekivani početak
– Eventualnom pobjedom znatno bismo si olakšali posao u nastavku prvenstva. Daruvar je momčad protiv koje možemo ravnopravno igrati, štoviše, vjerujem da smo kvalitetniji i da večerašnja pobjeda ne bi smjela biti upitna – rekao je u uvodu razgovora trener Varaždina Jurica Juren.

Pomlađena momčad Varaždina na početku sezone upisala je pobjedu protiv Črečana, te dva poraza, na gostovanju u Kaštel Lukšiću od Mladosti i na domaćem parketu od Siska.

– Sezona nam je počela očekivano. Svladali smo momčad Črečana koja je po kvaliteti iza nas, dok su Mladost, a i Sisak, koji se posebno pojačao za ovo prvenstvo, ispred nas. Žlimo li ostvariti zacrtani cilj, a to je ulazak u ligu za prvaka, ne smijemo si dopustiti kiks u utakmicama protiv slabijih momčadi. U tu skupinu, uz već spomenuti Črečan, ubrajam i Rovinj, Mursu, te naše večerašnje protivnike, igrače Daruvara. Od ostalih protivnika gubili smo i prošle sezone, kada smo bili u daleko jačem sastavu – dodao je Juren.

To ne znači da se u utakmicama protiv jakih protivnika neće pokušati doći do bodova.

– Računamo i na poneko iznenađenje. Mlada smo ekipa s dosta oscilacija u igri. Vjerujem da će se poklopiti i neko naše odlično izdanje.

Iako sve rjeđe, ponekad se pojave zli jezici s ocjenama kako je cijela sezona već na početku osuđena na katastrofu. Klupsko vodstvo još u svibnju najavilo je pomlađivanje momčadi, s jasnom željom da se započne novi ciklus stvaranja budućih prvaka Hrvatske.

Gledamo samo sebe
– Igrači i stručni stožer ne osjećaju nikakav pritisak zbog takvih komentara. Znamo što nam je cilj i kako doći do njega. Da će biti i uspona i padova, najnormalnija je stvar – rekao je Juren, svjestan da je pred njegovim igračima još mnogo rada i truda.

– Drugi su iskusniji i ovog trenutka uigraniji nego mi. No ne opterećujemo se njima. Gledamo samo svoj rad i način kako da ostvarimo zacrtane planove – zaključio je Juren.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije