Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA LEGENDI

Pobjeda Girardellija, Janica završila na Ennovim ramenima

Janica Kostelić
Foto: Pixsell
1/5
03.01.2010.
u 17:14

Na kraju su pobjednici bili svi, ali i štićenici Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Hypo Alpe Adria Bank će uplatiti 150.000 kuna.

I treća humanitarna utrka legendi na Sljemenu bila je sve samo ne ozbiljna utrka. Nakon što smo vidjeli sedam dvoboja u paralel-veleslalomu slavio je Marc Girardelli.

On je treći pobjednik ove, sad već tradicionalne, utrke koju su prethodnih godina osvajali Slovenka Urška Hrovat i Austrijanac Hans Enn. Domaćica Janica Kostelić ni ovaj puta nije okusila slast pobjede na Sljemenu.

Janica je 1. kolo bila slobodna, a u drugom joj je, baš kao i lani, Špela Pretnar opet pustila da pobijedi. S obzirom da je mlađa, Janica je imala veliki vremenski hendikep (startala je kasnije), pa je na vrlo kratkoj stazi Špela pred ciljem zakočila i propustila Hrvaticu. No, u polufinalu, Christian Mayer nije bio kavalir. Ovaj Austrijanac očito nije pohađao bečku školu pa je eliminirao hrvatsku sportsku legendu.

S druge strane ždrijeba u polufinale su se probili Hans Enn i, po Kostelićima, najveći skijaš svih vremena Marc Girardelli. Enn je u drugom krugu protiv sebe imao švicarskog spustaša Petera Mullera kojem je, prilikom početnog otiskivanja, skija ostala u startnoj kućici.

U prvoj rundi Enn je bio brži od Križaja zahvaljujući tome što Križaj već nekoliko godina ima umjetni kuk. No, sreća ga je napustila u polufinalu protiv Girardellija kada je i on zapeo u startnoj kućici. Zapravo, pao je preko startnih vrata, podigao se, ali Girardelli je već bio na pola staze. Na koncu je lanjski pobjednik (Enn) prepustio Janici treće mjesto podigavši je na ramena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije