Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup: Dinamo u Zaprešiću

Petev nakon 30 dana lutanja formulu pronašao u mladima

22.10.2016., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, GNK Dinamo - HNK Cibalia. Trener Dinama Ivajlo Petev, Paulo Ricardo Ribeiro de Jesus Machado.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
30.11.2016.
u 12:38

Više od mjesec dana trener Ivajlo Petev tražio je formulu kako probuditi naizgled nezainteresiranu momčad, kako vratiti strast i želju za igrom i pobjedama u učmalu svlačionicu. I čini se da je “lijek” pronašao u – mladim snagama i igračima koji su donedavno bili u drugom planu

Iako su u Maksimiru misli već okrenute prema subotnjem derbiju s Rijekom, u srijedu plavi u Zaprešiću moraju odraditi i četvrtfinalni dvoboj u kupu protiv Intera (16 sati). Dobra igra i pobjeda 2:0 u Osijeku svakako su dodatni poticaj Dinamovim nogometašima uoči jesenske završnice, u kojoj očekuju da bi, osim plasmana u polufinale kupa, trebali i smanjiti prednost Rijeke uoči zimske stanke...

Više od mjesec dana trener Ivajlo Petev tražio je formulu kako probuditi naizgled nezainteresiranu momčad, kako vratiti strast i želju za igrom i pobjedama u učmalu svlačionicu. I čini se da je “lijek” pronašao u – mladim snagama i igračima koji su donedavno bili u drugom planu.

Samo dvije prave utakmice

Dinamo je, naime, na pristojnoj razini odigrao tek zadnje dvije utakmice, protiv Lyona i Osijeka, a najveći su teret i promjenu u pristupu momčadi iznijeli Gojak, Ćorić, Benković, Šitum i Jonas, a istaknimo da svoju priliku željno čekaju silno motivirani i nadareni mladići Sosa, Moro i Olmo.

Jasno je da svi nadareni “klinci” ne mogu istodobno igrati (bilo bi to “samoubojstvo” jer moraju polako sazrijevati uz iskusnije igrače koji će ih voditi!), ali spoznaja da “hrpa klinaca” čeka svoju šansu svakako budi optimizam u Maksimiru.

– Veseli me što je većina mladih igrača iskoristila svoju šansu, njihov je potencijal velik i, nastave li ozbiljno raditi, mogli bi postati igrači i za najveće europske klubove – smatra Petev.

Iako je Dinamo, po viđenom s Lyonom i Osijekom, daleko od željenoga, ipak je pozitivni pomak bio itekako vidljiv i opipljiv. Petev je, u ova dva mjeseca od dolaska na plavu klupu, dosta “kemijao” sa sastavom, dao je šansu većini igrača i čini se da je u posljednjim dvobojima standardizirao momčad. To je “kemijanje” svakako značilo i selekciju, u zimskoj će stanci biti malo provjetravanja svlačionice i jasno je da neka lice zacijelo nećemo na proljeće gledati u plavom dresu.

Zasad su, naime, najveći gubitnici Paulo Machado i Gordon Schildenfeld, kojima ugovori istječu na ljeto i vjerojatno će se klub s njima pokušati nagoditi o prijevremenom rastanku. Machado nije ni bio među kandidatima za utakmicu u Osijeku, a zanimljivo je da je prije samo mjesec dana bio najbolji Dinamov igrač u ligaškoj pobjedi 1:0 u Zaprešiću.

No onda je naglo potonuo i Petev mu sve manje vjeruje. Kao i Schildenfeldu jer ustalio se par srednjih braniča Sigali – Benković, a počeo je trenirati i Lešković, ovoljetno pojačanje iz Rijeke.

Iako je subotnji derbi s Rijekom u Maksimiru označen kao ključni okršaj jeseni, pred plavima je i imperativ prolaska u polufinale kupa. I zbog opipljive razlike u kvaliteti i potvrde uloge favorita, ali i zbog jačanja samopouzdanja uoči dvoboja s Riječanima.

Inter za samopouzdanje

Na plavim će vratima u Zaprešiću biti Šemper – Livaković je u Osijeku dobio jači udarac i odlučeno je da preskoči ovaj dvoboj. A ta je lakša ozljeda (za Rijeku će Livaković biti spreman) samo potvrdila odluku da u kupu brani Šemper. U Osijeku je ozlijeđen i Knežević koji također neće danas igrati...

– Teško smo upisali bodove protiv Intera prije mjesec dana, ali vjerujem da ćemo u kupu potvrditi dizanje forme i plasirati se u polufinale. Ova nam je utakmica iznimno važna u psihološkom smislu, za još samopouzdanja uoči derbija s Rijekom.

Komentara 2

RA
radekbrod
14:13 30.11.2016.

jedino ispravno

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
13:32 30.11.2016.

Petev nakon 30 dana lutanja formulu pronašao u mladima na koje če se osloniti u težkoj borbi za drugo mjesto u HNL-u sa Hajdukom i Osijekom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije