Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA SITUACIJA

Panika u susjedstvu: Zbog duga od 1,3 milijuna ‎€ strahuju od blokade

Mirza Teletović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
06.03.2020.
u 16:20

Čelnici  saveza i dalje strahuju i nadaju se da Tužiteljstvo ipak neće blokirati račune Košarkaškoga saveza  BiH  tim  prije što ove godine najbolje muške i ženske  seniorske selekcije  igraju  važne  kvalifikacijske utakmice  za  EURO sljedeće  godine, dok je BiH organizator Europskoga  prvenstva za kadetkinje

Zbog  dugova od  oko 1,3 milijuna eura kojeg su napravile ranije Uprave, ozbiljno je doveden u pitanje daljnji rad Košarkaškoga saveza BiH, pišu bosanskohercegovački mediji.  

Kako u petak piše sarajevski "Dnevni avaz" krovna košarkaška kuća BiH u prošloj godini je  poslovala  pozitivno, međutim nekoliko  sudskih  presuda  koje se u svakom trenutku mogu aktivirati i blokirati račune su ozbiljna prijetnja daljnjem  radu Saveza.   

Iako je u prošloj godini dužnicima vraćeno oko 300.000 eura neizvjesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u tijeku kao i obnovljene istrage Tužiteljstva BiH  koje  istražuje prijave o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu u bosanskohercegovačkoj košarci.

Prema pisanju "Avaza" koji se poziva na službene podatke iz  KS BIH,  taj  Savez najviše duguje  dobavljačima, oko 650.000  eura, te zaposlenicima, izbornicima i sucima, a oko 170.000 eura se odnosi na posudbe. Bivši  čelnici Saveza su samo zbog nedolaska na suđenja skrivili dug od oko 180.000 eura

Novi Upravni odbor na čelu s proslavljenim  košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u listopadu 2018.godine, planira  u tekućoj godini  ostvariti  pozitivan  financijski balans od  oko 190 .000  eura i vratiti  značajan iznos dugovanja.

Svoj optimizam temelje  na uspješnoj  prošloj  godini u kojoj je  Košarkaši savez  BiH ostvario veće prihode u odnosu na  troškove u iznosu od oko  200.000 eura. Čelnici  saveza i dalje strahuju i nadaju se da Tužiteljstvo ipak neće blokirati račune Košarkaškoga saveza  BiH  tim  prije što ove godine najbolje  muške i ženske  seniorske selekcije  igraju  važne  kvalifikacijske utakmice  za  EURO sljedeće  godine, dok je BiH organizator Europskoga  prvenstva  za kadetkinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije