Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI MINUS

Ozljeda najvećeg pojačanja Dinama golem je udarac ambicijama plavih. Evo kada se vraća na teren

Zagreb: Zagrijavanje uo?i utakmice 29. kola SuperSport HNL-a, GNK Dinamo - NK Istra
Marko Prpic/PIXSELL
10.04.2024.
u 07:00

Pojačanje Dinama ima manju rupturu i propustit će dosta utakmica u borbi za naslov prvaka s Rijekom, u kojoj obje momčadi imaju sličan raspored

Pobjedom nad Hajdukom Rijeka je ostala na čelu prvenstvene ljestvice, a Splićani su porazom ostali samo u teoriji u borbi za naslov, splitski klub nakon očajnog niza doživio je tektonske potrese i smjene pa je objektivno očekivati da će se Rijeka i Dinamo "tući" za taj naslov. U završnicu te borbe Rijeka ulazi s pet bodova više od plavih koji imaju utakmicu manje (s Varaždinom će igrati 17. travnja u Maksimiru).

U ovom trenutku čini se da bi odluka o prvaku mogla pasti na Rujevici 5. svibnja u velikom derbiju, ali do toga ima još puno utakmica i suparnika protiv kojih se i jedni i drugi mogu poskliznuti. Već u subotu plavi idu u goste Gorici koja ih je ove sezone "skratila" za pet bodova remijem u Maksimiru (0:0) i pobjedom u Velikoj Gorici (2:1).

GALERIJA Rijeka i Dinamo ostali su u borbi za naslov prvaka

Zagreb: Zagrijavanje uo?i utakmice 29. kola SuperSport HNL-a, GNK Dinamo - NK Istra
1/6

Puno posla za obje momčadi

Plavi sad nemaju pravo na posrtanje žele li uhvatiti Rijeku. Nakon toga će igrati spomenutu zaostalu utakmicu s Varaždinom, a onda imaju još dva gostovanja prije Rujevice, idu k Lokomotivi, još kako nezgodnoj, pa Varaždinu. Uđu li neokrznuti u derbi s Rijekom, imat će šansu pobjedom preskočiti Sopićevu momčad.

Nakon Rijeke plavi do kraja prvenstva igraju još kod kuće s Osijekom, potom idu u Koprivnicu, da bi sve zaključili u Maksimiru s Rudešom.

Plavi će neko vrijeme biti bez Francuza Pierre-Gabriela, u susretu s Istrom izašao je u 33. minuti i utvrđeno je da ima manju rupturu. Veliki je to minus za Dinamo jer je Francuz pokazao kvalitetu, pravo je pojačanje. Sigurno je da ga neće biti bar dva-tri tjedna, preskočit će utakmice s Goricom, vjerojatno obje s Varaždinom, moguće i s Lokomotivom, ali bi trebao biti spreman za Rujevicu, što je treneru plavih Sergeju Jakiroviću i najvažnije.

VEZANI ČLANCI:

Rijeka će svakako pratiti što će raditi Dinamo u svojim utakmicama, ali se i koncentrirati na svoje suparnike. I oni ovog vikenda imaju nezgodnu utakmicu, Istra ne zvuči kao nekakav bauk, ali isto je tako znala pošteno namučiti Riječane. Doduše, u dvije ovosezonske utakmice na Rujevici bilo je 6:0 i 3:0, ali je zato na stadionu Aldo Drosina ostala bez dva boda (1:1), a sad bi takav gubitak bio veliki šamar ambicijama Rijeke. Prije derbija s Dinamom Sopićeva škvadra još dočekuje Goricu, a ide u goste k Lokomotivi u Kranjčevićevu, što nije nimalo bezazleno jer su jesenas tamo izgubili dva boda (1:1).

Nakon derbija s Dinamom Rijeka ide u Varaždin i Osijek, a u posljednjem kolu igra kod kuće sa Slaven Belupom.

Proslava u Zagrebu ili Rijeci

Do posljednjeg kola Dinamo i Rijeka, osim u derbiju prvenstva, odigrat će i dvije utakmice finala Kupa (15. svibnja u Maksimiru i 22. svibnja na Rujevici, a onda će u posljednjem kolu 25. svibnja biti proslave naslova prvaka, u Maksimiru ili na Rujevici. Jasno je da obje momčadi imaju još puno ozbiljnog posla da bi priskrbile to slavlje. 

Komentara 3

EJ
ejStef
09:54 10.04.2024.

Nije najveće pojačanje, već jedno jedino pojačanje.

Avatar Bell940
Bell940
09:36 10.04.2024.

Još kad bi napisali ime možda ga i neznate ispravno napisati, bilo bo nekaj

Avatar CUBE
CUBE
14:15 10.04.2024.

Opet sam se počistio kartona pred derbi. Uvek me moj V.L. nagradi crvenim i žutim kako bi uredan i čist bio spreman za najveći derbi. Sad mogu rasterećen uklizati do mile volje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije