Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PROLJEĆE

Ovo su potencijalni protivnici Dinama u nokaut fazi KL-a. Hrvatskom prvaku prijete europski velikani

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
01.12.2023.
u 09:30

Dinamo je ukupno zaradio 5.4 milijuna eura od europskog natjecanja, drugim mjestom Dinamo bi zaradio još 630 tisuća eura, a plasman u osminu finala KL-a Uefa nagrađuje s 600 tisuća eura.

Zagrebački Dinamo nalazi se na pragu osiguravanja europsko proljeća u Konferencijskoj ligi nakon što su sinoć slavili na gostovanju kod Astane u dalekom Kazahstanu. Hrvatski prvak u posljednjem kolu po skupinama na Maksimiru igra protiv kosovskog prvaka Ballkanija i dovoljan im je bod kako bi potvrdili drugo mjesto. 

GALERIJA Dinamo slavio na gostovanju kod Astane (0:2)

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
1/7

Plavi bi tako s drugog mjesta išli u šesnaestinu finala Konferencijske lige, a tamo im prijete klubovi koji će završiti trećeplasirani u skupinama Europske lige. Od najjačih imena, Dinamu tako prijeti nizozemski Ajax te grčki giganti Panathinaikos, Olympiakos, a moguć je i ponovni obračun s AEKom.

Dakle, ovo su potencijalni protivnici Dinama:

- iz skupine A Olympiacos ili srpska TSC Bačka Topola. Olympiacos će biti treći ako u zadnjem kolu ne izgubi pred svojim navijačima od srpskog predstavnika.

- iz skupine B AEK ili Ajax. AEK će biti protivnik ako ne izgubi na gostovanju kod Ajaxa našeg Sose i Šutala, što znači ponovni obračun nakon susreta u kvalifikacijama za Ligu prvaka i nereda Boysa u Ateni

- iz skupine C sva četiri kluba mogu završiti na trećem mjestu. Betis ima devet bodova, Rangers osam, Sparta sedam, a ciparski Aris četiri. U zadnjem kolu igraju Betis - Rangers i Aris - Sparta. Najveće šanse za treće mjesto predviđaju se praškoj Sparti.

- iz skupine D Sturm ili Rakow, oba kluba imaju po četiri boda, a Sturm ima za jedan gol bolju gol-razliku pa bi završio treći u slučaju dva remija u zadnjem kolu kada Sturm gostuje Sportingu, a Rakow dočekuje Atalantu. 

VEZANI ČLANCI:

- iz skupine E belgijski Union ili LASK. Union ima dva boda više, ali dočekuje Liverpool, dok LASK igra protiv Toulousea. 

- iz skupine F Panathinaikos ili Maccabi Haifa. Panathinaikos će završiti treći ako ne izgubi protiv Maccabija. 

- iz skupine G Servette.

- iz skupine H Qarabag ili Molde. Oba kluba imaju po sedam bodova, ali Qarabag je u boljoj situaciji jer dočekuje autsajdera Hacken, dok Molde gostuje Bayeru.

 

Komentara 1

FR
freeshooter
11:51 01.12.2023.

...sve je to prolazno... nekadašnji Dinamo, moj atomski Dinamo od koju godinu ranije... bi ove pregazio i nalupao svakog od ovog protivnika... no sadašnji Dinamo će samo glat proći, obnova i pojačanja, te uz dobru igru... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije