Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA SP-a

Evo dokaza da je Danska vrlo neugodna, vatreni moraju biti oprezni

Danska - Australija
Foto: Reuters
1/6
Autori: Hina, Marko Pavić
27.06.2018.
u 14:15

Danska je nanizala čak 18 utakmica bez poraza, a u posljednjih sedam utakmica primila je samo jedan pogodak.

Vratar Danske Kasper Schmeichel samouvjereno je najavio dvoboj s Hrvatskom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

– Bit će to teška utakmica, ali ne zaboravite da smo igrali protiv Francuske i bili jako dobri. Za razliku od te utakmice, od suigrača protiv Hrvatske tražim samo jedno: zabijte golove – rekao je Schmeichel nakon remija s Francuskom (0:0), čime je Danska osvojila drugo mjesto u skupini.

Danska - Australija
1/15

Schmeichel je s Leicesterom napravio čudo i osvojio Premierligu prije dvije godine.

– Otkako smo to napravili, svi vjeruju u čuda. Za nas bi čudo bilo da pobijedimo na Svjetskom prvenstvu. No, zašto ne bismo vjerovali – rekao je danski vratar.

Hrvatska mora biti jako oprezna jer je Danska je nanizala čak 18 utakmica bez poraza, a u posljednjih sedam utakmica primila je samo jedan pogodak.

Posljednji poraz naš idući suparnik doživio je u listopadu 2016. od Crne Gore (0:1) u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Nakon toga Danci su spojili devet pobjeda i devet neodlučenih susreta. Upisali su i dva poraza u siječnju ove godine protiv Švedske (0:1) i Jordana (2:3), no te su utakmice igrali izvan Fifinih termina.

Izbornik Age Hareide nakon utakmice protiv Francuske najavio je promjene za Hrvatsku.

– Mislim da ćemo bitno promijeniti način naše igre u osmini finala. Protiv Francuske smo bili prisiljeni duboko se braniti, premda smo imali možda i najbolje prilike u sve tri utakmice koje smo igrali. Protiv Hrvatske ćemo pokušati napasti više i biti kreativniji – rekao je danski izbornik.

Danci postižu najbolje rezultate kada dolaze iz sjene. Takvu ulogu imat će i protiv nas.

– Mi smo realni, svjesni smo da nismo najstrašnija momčad. Ali mislim da nas druge momčadi poštuju i da smo reprezentacija koju se teško pobjeđuje. Nećemo izgubiti 0-5 igrajući tiki-taka nogomet. Nećemo igrati ni kao protiv Francuske, utakmica protiv Hrvatske bit će drukčiji spektakl – dodao je veznjak Borussije Dortmund Thomas Delaney.

>> Hrvatski i islandski navijači zajedno navijaju

Komentara 18

Avatar LieDetector
LieDetector
14:42 27.06.2018.

Ako s najboljom veznom linijom na svijetu i sa klupom koju imamo necemo moci protiv dva Danca onda neka nas nema. Now or never! Dugo se cekalo.

Avatar kenj@c
kenj@c
14:26 27.06.2018.

Ma baš. Francuska igrala namjerno toliko loše da izgubi jer nisu htjeli protiv argentine. I opet danci nisu zabili. I protiv koga su to danci pobijedili? Bezveze

Avatar __MAX__
__MAX__
14:54 27.06.2018.

Dance pregaziti kao plitak potok. Njih usporedjivati sa HR repkom je krajnje nekulturno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije