Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK DAMJAN

Ova moja trica kao da je negdje bila zapisana

Damjan Rudež
Daniel Kasap/Pixsell
13.02.2014.
u 21:01

- Bolji scenariji nisam mogao ni sanjati. Svaki igrač želi zabiti za pobjedu u posljednjoj sekundi, a izvesti to u svom gradu pred svojom publikom, to je fenomenalno - kaže Rudež.

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša zacijelo i ne pokušava zamisliti sastav naše reprezentacije za ovoljetno Svjetsko prvenstvo bez Damjana Rudeža (27, 208 cm). Da je posve u pravu, dokazao mu je Damjan osobno, na “brutalan” način. Naime, u utakmici Eurokupa upravo je Rudež, sa zvukom sirene, zabio pobjedonosnu tricu za svoju Zaragozu protiv Repešine Cedevite (77:74).

Bolje nisam ni sanjao

- Do tada sam igrao dosta lošu utakmicu jer su me nevjerojatno dobro čuvali. Ne sjećam se kada se neka momčad za nas tako temeljito pripremila. Na kraju je presudio i faktor sreće, a ja sam presretan da sam na povratku u svoj Zagreb postigao odlučujući koš. Bio je to šut preko ruke, morao sam ga trznuti, nisam ga niti dobro završio, no ušla je.

A kako je ušla, ne može vjerovati ni Ivan Ramljak, koji je to pokušao spriječiti:

- Ne mogu vjerovati da je to zabio jer sam dotaknuo loptu, prešla mi je preko ruke.

Kada košarkaš svojoj momčadi donese pobjedu šutom u posljednjoj sekundi, to su situacije za spomenar.

- Bolji scenariji nisam mogao ni sanjati. Svaki igrač želi zabiti za pobjedu u posljednjoj sekundi, a izvesti to u svom gradu pred svojom publikom, to je fenomenalno. Jednom sam to uspio u predsezoni, u Ciboninu dresu protiv Krke, a prije toga još kao igrač Zrinjevca, u A-1 ligi, a to je bilo prije više od deset godina.

Kada je pogodio, za užas na licima svih cedevitaša, samo je raširio ruke, a suigrači su potrčali prema njemu.

- Kad zabiješ u posljednjoj sekundi, uvijek slaviš, protiv bilo koga. No, ja to nisam činio pretjerano jer svi znaju koliko poštovanja imam prema Cedeviti. Hvala im na sjajnom dočeku, očito cijene ono što sam u dvije godine dao klubu. Emocije su me ponijele na predstavljanju.

A dočekan je s poklon-fotografijom iz ruku predsjednika Vebera i velikim pljeskom publike jer je za Cedevitu igrao od 2009. do 2011. i bio je potpisnik najvećeg klupskog uspjeha - trećeg mjesta u Eurokupu 2011. No, od tada datira i priča o razlazu igrača i kluba. Najprije je Cedevita Rudežu nudila produžetak ugovora, i to čak i prije tog Final Foura Eurokupa, no on je htio sačekati ljeto i vidjeti druge opcije. Kada je došlo ljeto Cedevita mu nije htjela dati ono što je prije nudila, već je iz inata, nudila manje, pa je Rudež otišao u Cibonu.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

O svemu tome korektni Damjan rekao je samo ovo:

- Nevjerojatno, ne mogu vjerovati. Kao da je negdje bilo zapisano da se ovo dogodi.

Moram diplomatski

Kakav je osjećaj bio igrati protiv bivšeg kluba?

- Više sam mislio na umor nego na to jer nas je iscrpio ritam utakmica. Bila je to borba između mene i moga tijela. Što se tiče igranja protiv Cedevite, u tome sam već stekao iskustva dok sam igrao za Cibonu.

Zezali smo ga s pitanjem je li mu barem mrvicu žao Cedevite.

- Oni još uvijek mogu proći ako pobijede u Vilniusu. Diplomatski, nadam se da ćemo proći i mi i oni.

>> Rudež u posljednjoj sekundi pogodio tricu za rušenje Cedevite

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije