Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1 na vodi

Za utrku u Splitu sprema se i hrvatska momčad

'2008 Powerboat P1 Championship. 9th-11th May. San Benedetto del Tronto, Italy. Marco Pennesi/Giampaolo Montavoci, Metamarine Corse - Veneta Marina Racing-Boat 60 and Frank Van Hemelaer/Nico Huybens,
'Photoshop'
29.10.2009.
u 08:06

Spektakl Svjetskog prvenstva podno Marjana hrvatske organizatore stajat će 2,5 milijuna eura.

Grobnik nije uspio dovesti Formulu 1 u Hrvatsku. Ipak, u Splitu će se od 15. do 18. travnja 2010. održati natjecanje Formule 1, ali na vodi, tj., utrka PowerboatP1 Svjetskog prvenstva.

– Za razliku od Formule 1, koja zahtijeva ulaganja od nekoliko stotina milijuna eura, mi ćemo u Splitu iskoristiti postojeću infrastrukturu – rekao je komercijalni direktor natjecanja Robert Wicks.

Organizatori PowerboatP1 spektakla potrošit će 2,5 milijuna eura, a dogovorena je trogodišnja suradnja.

– Promocija koju će dobiti Split i Hrvatska, nemjerljiva je. Natjecanje se prenosi u čak 185 zemalja uz potencijalno 500 milijuna gledatelja – dodao je Wicks.

U SP-u se natječu dvije klase (po sedam momčadi u svakoj), prestižna Evolution, u kojoj brodovi jure i do 200 kilometara na sat te Supersport (najveća brzina 120 kilometara na sat).

Postoji interes dvaju zagrebačkih poduzetnika da u Splitu bude zastupljena i hrvatska posada, no za kupnju broda klase Evolution treba osigurati 470 tisuća eura.

U sedmogodišnjoj povijesti natjecanja dogodio se i jedan smrtni slučaj, pilot je za vožnje doživio srčani udar.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
misuratakid
08:25 29.10.2009.

Jos neka raspali Jugo na dan odrzavanja utrke, kupit ce ih u komadicima po cijelom Marjanu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije