Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRIKEFORCE - NAJVEĆE IZNENAĐENJE U POVIJESTI SLOBODNE BORBE

Werdum šokirao Fjodora i borilački svijet!

Fjodor Reklama
Screenshot Youtube
27.06.2010.
u 08:53

Dominacija je gotova! Brazilac Fabricio Werdum (14-4-1) iskoristio je priliku i porazio gušenjem najboljeg borca današnjice Fjodora Jemjeljanjenka (31-1-1).

Veliki dvoboj u San Joseu trebao je dodati još jednu pobjedu na konto snažnog Rusa. Trebao je Fjodor otići u finale Strikeforcea i boriti se s Overeemom za tko zna koju titulu u karijeri. Međutim, baš je Overeem bio "vrač" jer je u najavi rekao kako bi želio prije Werduma, koji ga je pobijedio u međusobnom dvoboju, a upravo je tu priliku i dobio.

Početak dvoboja je donio očekivano. Werdum se zbog lošeg pokušaja udarca nogom u prazno našao na tlu, Fjodor je doskočio i počeo udarati.

Ipak, pokazala se Werdumova analiza točnom, po kojoj, ako igdje ima šanse onda je to upravo u borbi na tlu.

Uspio je Brazilac uhvatiti Jemjeljanjenka dosta 'duboko' u "triangle choke" i kada mu je izvukao lijevu ruku, a nogama ga 'ugušio', Fjodor je morao tapkati, odnosno predati borbu.

Werdum je u nevjerici prešao izvan kaveza i počeo slaviti sa svojim navijačima dok je Fjodor, u još većoj nevjerici, pokušao shvatiti kako je doživio prvi pravi poraz.

Koliko Werdum cijeni Fjodora pokazao je odmah nakon meča. Došao mu je čestitati na borbi i novinarima kasnije rekao:

- Iako je izgubio, Fjodor je i dalje najbolji borac na svijetu. Želim se ponovno boriti s njim, možda čak i u Rusiji.

Fjodor je filozofski pogledao na poraz:

- Onaj nikad ne padne, nikad nema niti priliku dići se. Koncentrirao sam se na udaranje i napravio sam pogrešku. Sa svojim timom ću analizirati borbu i popraviti pogreške.

Nakon toga je Rus zabrinuo navijače jer je na pitanje - što je sljedeće, rekao:

- Imam za odraditi još jednu borbu zbog koje ću doći u SAD.

Već se nagađalo kako bi Jemjeljanjenko mogao napustiti slobodnu borbu kada ispuni obaveze iz ugovora, ali bi mu upravo ovaj poraz mogao promijeniti mišljenje.

Komentara 6

AN
Andreeejjj
01:48 01.08.2011.

Zar nije taj WERDUM nekada živio u ZG i trenirao jui jitsu Mirka Cro Copa? Može li mi reči netko? Hvala i pozz...

DA
damirtankovic
13:26 27.06.2010.

Kak bi rekli stari ljudi: svaka rit dojde na šekret. Pa ne može ni on vječno pobjeđivati. Svi polako starimo.

KO
konjski
14:43 27.06.2010.

Nije Fjodor nego Fedor !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije