Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALSKI NOGOMET

Vitezovi do zlata na Eurocupu

Knights
Hrvatski savez u australskom nogometu
04.10.2010.
u 14:46

Hrvatska reprezentacija osvojila je zlato na Eurocupu u Milanu. Hrvatski su vitezovi u finalu pobijedili Nizozemsku 42:37.

- Nevjerojatno, pa ni Hitchcock ne bi bolje režirao ovakav završetak - oduševljeno je rekao predsjednik Hrvatskog saveza u australskom nogometu Kolja Koračak.

U tri nastupa Hrvatska je kompletirala sve medalje. Prvo su u Pragu bili srebrni, lani u Samoboru brončani i sada zlatni. I to sa stilom, golom doslovno u zadnjoj sekundi Hrvatski vitezovi (nadimak reprezentacije) osvojili su naslov Europskog kupa.

- U posljednjim trenucima finala protiv Nizozemske Josip Kravar nesebično je dodao loptu Adamu Lončaru koji je, iz zahtjevnog položaja i s istekom posljednje sekunde pucao na gol. Sljedeće tri sekunde trajale su vječno – lopta je u zraku i svi smo čekali hoće li proći kroz srednje stupove i donijeti šest boda i pobjedu ili će proći sa strane za jedan bod, neriješen rezultat i produžetke. I kako to biva u američkim filmovima, lopta je prošla s prave strane stupa i hrvatski su Vitezovi zasluženo mogli početi slaviti. Delirij, nevjerica, kakva emocijama i energijom nabijena utakmica, kakav turnir, veliko slavlje nas i tridesetak naših navijača koji su doputovali s nama i tokom turnira naveli gotovo cijelo gledateljstvo da navija s njima - oduševljeno je pričao Koračak.  

Put do finala nije bio lak. Pobjeda protiv Austrije (53-8) nije dolazila u pitanje, ali svojom igrom igrači na startu turnira nisu bili zadovoljni. Sljedeći u grupi bio je Wales, ali Vitezovi su utakmicu odigrali ozbiljnije i na krilima Josipa Josipovića, trostrukog strijelca, došli do pobjede s rezultatom 43-26.

U polufinalu je čekala Irska, najveći favorit turnira koja je stigla s najboljim sastavom. Nedovoljno za Hrvate koji su cijelu utakmicu vodili i na kraju pobijedili Irce rezultatom 32-17. U drugom polufinalnom susretu Nizozemska je pobijedila Englesku i tako je Hrvatska dobila prigodu za uzvrat. Lani su Samoboru je Nizozemska bila bolja od Hrvatske u polufinalu.

Finale je krenulo dobro, Hrvatska je imala 29-17 i tu je igra stala. Nizozemci su s tri gola u kratkom roku stigli povesti sa 37-30. Minuta do kraja Hrvatskoj su trebala ogromna dva gola (gol je šest bodova) za pobjedu. Josip Josipović zabija za 36-37 i u 25 sekundi treba zabiti još jedan gol. Cvetko s velike daljine pokušava, ali lopta pada ispred crte i Nizozemci izbijaju loptu. Kravar dolazi do lopte, prolazi igrača i dodaje Adamu Lončaru i... ostalo je povijest...

Inače, organizirano igranje ovog sporta u Hrvatskoj postoji već pet godina. U hrvatskoj ligi nastupaju tri kluba – Zagreb Hawks, Agram Power i Velika Gorica Bombers, s planovima daljnjeg proširenja ovog iznimno zanimljivog i atraktivnog sporta.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
15:31 04.10.2010.

Bravo dečki ! Pobjediti na kupu gdje su Irska, Engleska, Nizozemska i ostale jake reprezentacije veliki je uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije