Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl

VIDEO Za 30 sekundi reklame na Super Bowlu četiri milijuna dolara

reklama
Screenshot YouTube
03.02.2013.
u 19:05

Cijena reklame od pola minute, za razliku od lani, povećala se za 500.000 dolara.

Super Bowl osim sportskog nudi i veliki glazbeni spektakl. Na poluvremenu će navijače zabavljati Beyoncé, dok će američku himnu uoči utakmice pjevati Alicia Keys. Cijeli spektakl košta 18 milijuna dolara. Lanjski je finale gledalo ukupno 111,3 milijuna gledatelja, najviše dosad, a zabilježen je i veliki porast gledanosti na internetskim stranicama. Nema sumnje da će ovogodišnji Super Bowl nadmašiti i te brojke.

Svake godine posebnu pozornost privlače televizijske reklame koje se puštaju tijekom Super Bowla, a vrijeme od 30 reklamnih sekundi plaća se vrtoglavim iznosima. Tako se cijena reklame od pola minute, za razliku od lani, povećala za 500.000 USD pa sada iznosi okruglih četiri milijuna dolara. Predbilježbe za tih čarobnih 30 sekundi na televiziji primaju se godinama unaprijed, no ovaj su put i neke velike kompanije zbog krize otkazale svoje reklamiranje, među njima je i General Motors. Oglašivači za svaki Super Bowl iz ladica izvlače najbolje scenarije za reklame i ne pitaju za dodatne troškove. Često se one još danima nakon finala prepričavaju pa je tako internetski portal Ad Bowl odlučio uvesti posebnu nagradu za najbolju reklamu – "Cat Bowl".

Pogledajte neke od reklama koje će se prikazivati.

>>Osvajač Super Bowla posjetio hajdukovce na treningu

Ključne riječi

Komentara 6

VA
Vucin Apostol
20:21 04.02.2013.

Možda ste mislili napisati super blow?

Avatar billybull
billybull
07:14 04.02.2013.

kaj je tu cudno...superbowl je najveci sportski dogadaj u americi, neusporedivo veci od mastersa u golfu, world seriesa u baseaall-u ili finalne trke nascara, crazy weeka u sveucilisnoj kosarci a da niti ne pricamo o manjim sportovima kao stanley cupa u hockeyu, nba finala, olimpijade ili slicno...pa normalno je onda da su ti reklame najskuplje...i kaj je tu cudno?

AA
aabbcc
07:50 04.02.2013.

. Sitnica HTV bi joj dao, platio i vise./8 milij. za 15 sekundi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije