Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podvodni ribolov

Talijani "pomeli" konkurenciju

Podvodni ribolov
VL
22.02.2010.
u 16:03

Bilo je to najjače natjecanje dosad - tri najbolja lovca iz Italije, prvak iz Španjolske, doprvak iz Francuske...

Ekipa Italija 2, u sastavu Barteloni, Felice i Villani, pobjednik je tradicionalnog. 9. po redu Kupa grada Rovinja u podvodnom ribolovu, što ga organizira KPA Rovinj, pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i Istarske županije. Barteloni, Felice i Villani, trenutačno tri najbolja lovca talijanskog prvenstva, tijekom petosatnog lova u akvatoriju od Koversade na sjeveru do otočića Porera na jugu ulovili su šest ugora, 10 šargi i jednog brancina, ribe vrijedne 22879 bodova.

Drugo mjesto u konkurenciji 31 ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske i Španjolske osvojila je Italija 1 za koju su lovili Claut, Grossi i Smeraldi. Druga reprezentativna talijanska trojka ulovila je pet ugora, četiri šarga, dva kavala, oradu i lumbraka vrijedne 21130 bodova.

Čast domaćih ribolovaca spasili su Rajić-Sumo, Karlović i Medaković, ribolovci kluba organizatora koji su završili treći sa 18632 boda, koliko im je donijelo šest ugora, dvije vrane, dva šarga, orada i lumbrak. Četvrto mjesto također je otišlo u Italiju, Omer Teamu, a peto miješanom ekipi Kostrene i Rijeke INA-Kvarner. Prošlogodišnji pobjednici, Medulinci Ikić i Urti završili su šesti.

Zanimljivo, među prvih 10 momčadi su i Španjolci i Francuzi kojima je ovo bio prvi posjet Rovinju, no očito da je, iako kratka, priprema zone natjecanja bila kvalitetna. Rovinjski Kup ove je godine bio najjači dosad, jer osim tri najbolja talijanska lovca, Španjolci su došli sa aktualnim prvakom Lopezom Cidom, među Francuzima je bio doprvak Bollotte, a na Kupu su sudjelovali i svi hrvatski prvokategornici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije