Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brončani iz Vancouvera izabrao Sloveniju

Slovenci zadovoljni: Jakov Fak je naš!

Jakov Fak
Željko Lukunić/PIXSELL
31.07.2010.
u 13:53

Kao i u Hrvatskoj, odlazak Jakova Faka u Sloveniju, glavna je sportska priča tamošnjih medija. Slovenski skijaški savez je potvrdio da će Fak nastupati za njih, a potpisao je i pristupnu izjavu.

Žurnal24 donosi priču o Faku kroz prizmu problema u Hrvatskom biatlonskom savezu iz kojeg imaju izjavu neimenovanog izvora:

- Ovaj slučaj bi Nikolu Županića mogao koštati predsjedničkog mjesta u Savezu. Ovo je u Hrvatskoj veliki bum!

Sam Županić je optužio prvenstveno trenera Uroša Velepeca da je prije dva dana bio u Hrvatskoj i nagovarao Jakova da prijeđe u Sloveniju. Velepac, pak, takve navode odbacuje:

- Nisam ni slučajno bio u Mrkopalju i nagovarao Jakova. Na odmoru sam na Pagu, a problemi u Hrvatskoj biatlonskom savezu su očito veliki. S Jakovom sam razmjenio samo nekoliko poruka, ali više oko psihičkog i fizičkog stanja.

Kako piše 24ur, Slovenski skijaški savez je potvrdio da će Fak od naredne sezone braniti boje Slovenije te da je Jakov potpisao pristupnu izjavu, a na treninge bi došao već u ponedjeljak.

Siol donosi kako čelnici slovenskog biatlona ne očekuju probleme od ljudi iz Hrvatskog biatlonskog saveza, a sve pod naslovom "Fak na kraju ipak izabrao Sloveniju".

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora potvrdili su da Jakov "diže sidro".

- Jakov Fak zatražio je ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza. Istovremeno Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nije zaprimio niti pismeni niti usmeni zahtjev Jakova Faka o istupanju iz HOO-ovih razvojnih programa - javila je Gordana Gaćeša predstavnica HOO-a za odnose s javnošću.

Podsjetimo, Zlatko Mateša iznio je izuzetan napor kako bi Jakov Fak imao u Hrvatskoj sve što mu je potrebno, dobio je status jednak kao i Ivica Kostelić, 296 tisuća kuna za njega, 240 tisuća za trenera, te posao u MUP-u, vojsci ili carini...

- Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski biatlonski savez poduzeli su sve što je u granicama naših mogućnosti. Jakov Fak je kod nas imao isti tretman kao i olimpijac Ivica Kostelić; osigurali smo mu sve potrebne uvjete, a u okviru naših kriterija i propisa. Imao je tretman vrhunskog sportaša, olimpijca, osigurali smo mu sponzore, a na jesen je trebao potpisati ugovor s još nekim sponzorima, no to sve očito nije bilo dovoljno - komentirao je slučaj Zlatko Mateša.

- Kako smo znali da Jakov želi nastaviti suradnju s trenerom Urošom Velepecom, razgovarali smo i sa Slovenskim skijaškim savezom, u okviru kojeg djeluje biatlonski odbor, i ponudili ugovor o suradnji kojim bi dodatno platili trenera, no oni su takvu mogućnost odbili i nisu htjeli takvu vrstu sporazuma - podsjetio je na razvoj događanja sredinom ovog mjeseca prvi čovjek hrvatskog sporta.

U HOO-u napominju kako su imali sjajnu suradnju sa Slovenskim olimpijskom odborom i predsjednikom Janezom Kocijančičem, te im se zahvaljuju na više nego korektnom ponašanju koje je bilo u skladu s Olimpijskom poveljom, što se, navode u HOO-u,  ne može reći za Slovenski skijaški savez koji je bio "apsolutno nekorektan".

Prije dva tjedna čelnici HBS-a navodno su dogovorili s Fakom da ostane u Hrvatskoj. On je otišao s djevojkom na more, te se nikome nije javio. Komentirati nije želio ništa niti njegov otac, činilo se kako je se gotovo...

Komentara 237

OB
-obrisani-
15:42 31.07.2010.

\"Včeraj me je predsednik biatlonske zveze obvestil, da je Fak zahteval izpisnico, se pravi, da želi zamenjati državo, za katero bo v prihodnje nastopal. Moram poudariti, da smo v Hrvaškem olimpijskem komiteju in biatlonski zvezi storili vse, da Faka zadržimo v naši izbrani vrsti, a se je odločil drugače,\"

TO
Tot
12:18 31.07.2010.

Fak you Fak

OB
-obrisani-
14:31 31.07.2010.

Neka ide kuda zeli ipak on nije taj za kojim treba da placemo a naposlijetku sada se vidi koliko mu je Hrvatska na srcu.Jednom Rakiticu,Petricu,braci Kovac...takva ideja ne bi pala na um.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije