Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automobilizam

Sanjin Prodan najbolji "slalomaš" u Hrvatskoj!

'utrke02_apn_ipl_061009'
'Photoshop'
07.10.2009.
u 17:30

Buzet Autosport u ekipnoj konkurenciji drži prvo mjesto s 386 bodova, no o naslovu će odlučivati zadnja utrka u Dubrovniku.

Sanjin Prodan, vozač AK Buzet Autosport, najbolji je autoslalomaš u Hrvatskoj! Prvo mjesto generalke i drugi naslov državnog prvaka klase 7 osigurao je u nedjelju na prelučkom natjecanju, pretposljednjoj utrci prvenstva Hrvatske.

Velika borba Prodana i njegova najvećeg konkurenta Mate Milkovića (Raguza Racing) izostala je tijekom druge vožnje kada je Dubrovčaninu mjenjač otkazao poslušnost.

– Nisam očekivao pobjedu! Smatrao sam da će odluka o pobjedniku pasti u Dubrovniku, na posljednjoj utrci. Na žalost, Mati se razbio auto, a ja sam iskoristio posljednju vožnju, osvojio dodatnih 12 bodova i time stekao nedostižnu bodovnu razliku – kazao je Prodan.

Dodaje da se borba za tron u najmasovnijoj i najmlađoj domaćoj disciplini vodila cijele godine.

– Drugi dio prvenstva je za mene bio nešto uspješniji. Iz utrke u utrku razlike među prva četiri plasirana vozača bile su minimalne. Dovoljan je bio mali kiks da se izgubi prvenstvo. Greške nisu bile dopuštene – pojašnjava Prodan.

Ističe da mu je velika pomoć bio i brat Alen s kojim dijeli auto, a koji trenutačno zauzima treće mjesto generalke. Buzetski automobilistički pogon, kako su ga neki prozvali, stigao je i do zavidnih 386 bodova, čime je preuzeo vodstvo u konkurenciji klubova.

Za vratom mu puše SB Auto Sport i Ragusa Racing, pa se u Dubrovniku očekuje masovni dolazak vozača iz grada oktana, a sve kako bi se okitili još jednom, klupskom, titulom, čime bi postigli najveći uspjeh u povijesti autoslaloma u Istri. Među ženama prvo mjesto je uvjerljivo odnijela Iva Peruško (Pula Rovinj), dok je najbolji junior državnog prvenstva Nino Andrejević (Buzet Autosport).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije