Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
procvat

Rekord! Nikad više sportašica na Olimpijskim igrama

'05.06.2011., Varazdin - Kvalifikacijska rukometna utakmica izmedju zenske rukometne reprezentacije Hrvatske i Srbije. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
29.05.2012.
u 08:15

Rukometašice su tek druga ženska reprezentacija koja će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Prije 12 godina u Sydneyju su igrale odbojkašice (Jelić, Kirilova, Čebukina, Kuzmanić...) i ispale u četvrtfinalu od Kube (0:3)

– Ono što mogu obećati jest da ćemo ostvariti najmanje isti rezultat, dakle plasman u četvrtfinale! No, daleko od toga da se tamo želimo zaustaviti. Na SP-u u Brazilu igrali smo također u četvrtfinalu, ali smo tada naišli na Norvežanke. Ako ih u Londonu izbjegnemo, onda će sve biti moguće – rekao je Vladimir Canjuga, izbornik rukometašica.

Proslava uz pjesmu

Djevojke su plasman u London proslavile umjereno.

– Bilo je malo pića, više pjevanja. Prava fešta bit će u Novigradu, 3. lipnja, nakon utakmice sa Slovačkom – rekao je Ratko Balenović, direktor reprezentacije.

A što su rekle Nizozemke?

– Još im nije jasno da ne idu u London. Mislile su da je sve gotovo nakon što su nas pobijedile. Iskreno, nisu nam nešto prigovarale u hotelu. Više su se bunile onako za sebe – zaključio je Balenović.

Plasmanom rukometašica zasad imamo 28 sportašica na Igrama, što je rekord. Dosadašnji je držao, zbog odbojkaške reprezentacije, Sydney sa 26 sportašica. No, u ovaj broj nisu ubrojene košarkašice koje bi se također mogle naći u Londonu ako prođu kvalifikacije u Ankari potkraj lipnja. Nije ubrojena ni plivačica Sanja Jovanović koja će vjerojatno dobiti poziv, a možda u skorije vrijeme nastup izbore atletičarke Ana Šimić i Nikolina Horvat.

Četverac adut muškaraca

Zanimljivo je da su od 17 hrvatskih medalja na Olimpijskim igrama 13 osvojili sportaši, a četiri sportašice. I to sve četiri na posljednjim Igrama u Pekingu. Trend da žene osvajaju više medalja mogao bi se nastaviti u Londonu gdje su gotovo sigurne kandidatkinje za medalju Sandra Perković, sestre Ana i Lucija Zaninović, pa i Blanka Vlašić ako se oporavi.

Iznenaditi može, baš kao u Pekingu, Snježana Pejčić, ali i rukometašice, pa čak i košarkašice ako se plasiraju. Muški dio računa na medalju rukometaša i vaterpolista, jedriličara Fantele i Marinića, te četverca na pariće. Iznenaditi mogu gimnastičar Filip Ude te Giovanni Cernogoraz u gađanju letećih meta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije