Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVANTURA

Pedalinac – biciklima na Olimpijske igre u London

biciklisticka staza
Boris Scitar/VLM/PIXSELL
18.05.2012.
u 14:01

Trideset članova biciklističkog kluba Pedalinac priprema se za 2900 km dugačak put biciklima na Olimpijske igre u Londonu 2012.

Ideja o putovanju na OI u Londonu rodila se nakon uspješnog i nesvakidašnjeg putovanja biciklima na OI u Pekingu 2008. na koje su se odvažili zaljubljenici u biciklizam, ali i u sport općenito Mladen Gaćeša i Marko Mitić. Put je tada bio dugačak 12 tisuća kilometara kroz šest zemalja, Rumunjsku, Srbiju, Rusiju, Ukrajinu, Mongoliju i Kinu.

Za putovanje Europom biciklisti planiraju putovati rutom koja će ih provesti kroz što veći broj država, točnije, kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luksemburg, Belgiju te Englesku. Na put će krenuti iz Zagreba prema Mađarskoj te će pokraj Budimpešte nastaviti na EUROVELO 6, biciklistički koridor koji povezuje Atlantski ocean i Crno more, prateći Dunav preko Bratislave i Beča sve do Donaueschingena, a zatim do Basela.

Odande  će krenuti na sjever uz rijeku Rajnu do Strasbourga i dalje preko Luksemburga, do Sjevernog mora u Belgiji (Ostende). Prijeći će kanal prema Doveru te nastaviti do Londona u koji će stići uoči početka Igara.

Motivacija za putovanje počiva na idejama zajedništva i suživota, mira i tolerancije, zdravog duha u zdravom tijelu te ekološke svijesti koju Pedalinac aktivno potiče.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije