Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Jurko odveo djevojke na korak do Londona

'Croatian Senna Usic Jogunica (top) hugs her teammate, Sanja Popovic as they celebrate their victory over Cuba during the Pool C match at the FIVB 2010 Women\'s Volleyball World Championships in Matsu
'TOSHIFUMI KITAMURA'
13.11.2011.
u 21:20

U kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. u Lonodnu hrvatske odbojkašice pobijedile su u Poreču Nizozemsku 3:2 i plasirale se u 2. krug kvalifikacija koji je u Istanbulu u svibnju.

Odbojkašice Hrvatske pobijedile su Nizozemsku sa 3:2 (15:25, 25:19,l 25:19, 15:25, 15:13) u finalu kvalifikacijskog turnira za odlazak na olimpijske igre u London 2012. godine. Tom pobjedom ostvarili smo plasman u drugi krug koji će se od 30. travnja do 7. svibnja sljedeće godine igrati u Istanbulu. Na tom turniru igrat će osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine, a samo će jedna izboriti London.

- Ovo je veliki rezultat. Pobijedili smo reprezentaciju koja je među osam najboljih u Euiropi. Nisam očajavao kada smo prvi set uvjerljivo izgubili. Znao sam da kad pritisnemo servisima Nizozemke da će se početi lagano gubiti.To se dogodilo u drugom i trečćem setu koji su otišli na našu stranu - rekao je izbornik Damir Jurko.

U četvrtom setu ponovno potop naših i odluka tko ide u drugi krug odlučuju se u triler setu.

- Nekako nam leže ti peti setovi. U Subotcii smo pobijedili Španjolsku u pet setova i otšpli na svjetsko prvenstvo, sada smo bili bolji od Niziozemski i idemo u Istanbul - rekla je Biljana Gligorović, tehničarka reprezentacije.

U petom setu su Niziozemke vodile sa 11:8, ali sve su naše cure to preokrenule bodrene podrškom 1500 gledatelja u dvorani Žatika u Poreču.

- Sad tek vidim koliko nam ej nedostajala Senna Ušić na europoskom prvenstvu. Da je igrala osvojili bi medalju - rekao je izbornik Jurko.

Eh, kada bi se za drugi krug kvalifikacija predomislila Maja Poljak...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar flame
flame
23:50 13.11.2011.

Bravo, cure! kako bi lijepo bilo vidjeti vas u Londonu, zajedno s košarkašicama:-)

SE
serđo
07:28 14.11.2011.

kako sad to, pa ja mislio da nitko ne može da spase hrvatski sport osim izbornika srbina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije