Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Nema novca, Kirilova i talijanski stožer otišli

\'25.06.2011., Osijek - U sportskoj dvorani Gradski vrt odigrano 5. kolo Europske lige u odbojci za zene, Hrvatska - Rumunjska. Irina Kirilova i odbojkasice hrvatske prije utakmice. Photo: Davor Javor
Davor Javorovic/PIXSELL
30.06.2011.
u 19:52

Reprezentaciju će u ovih desetak dana, u Švicarskoj i Turskoj, voditi Mario Bašelović, dosadašnji team-menadžer.

Stigao je i taj famozni četvrtak, no Irina Kirilova i njezin talijanski stožer nisu dočekali Zdeslava Barača, predsjednika Hrvatske odbojkaške udruge u ostavci, s vrećom novca. Epilog – nema nastavka suradnje i od četvrtka Irina Kirilova nije više izbornica hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

– To je njezin problem što se nije pojavila i otputovala s reprezentacijom na prijateljske susrete u Švicarsku – istaknuo je Zdeslav, koji i nije baš bio presretan s Irinim istupima u medijima u posljednje vrijeme. Valjda je mislio da će to u miru riješiti, no Irina nije imala dlake na jeziku ni dok je bila igračica i još k tome joj je trener bio opasni Nikolaj Karpolj.

Tko će voditi reprezentaciju u Švicarskoj?

– Mario Bašelović. On je cijelo vrijeme bio uz reprezentaciju kao team-menadžer – istaknuo je Barač.

Mario se pokazao kao sjajan u organizacijskim poslovima. Da ima nekog velikog iskustva u vođenju reprezentacije, i nema, ali on je ionako samo rješenje za deset dana. Naime, odradit će utakmice u Švicarskoj te posljednje dvije utakmice Europske lige s Turskom u Istanbulu.

U Švicarsku je otputovao bez statističara, bez pravog pomoćnog trenera, sa Željkom Gajdek, fizioterapeutkinjom koja je posuđena iz muške reprezentacije.

Pravi problemi nastat će početkom kolovoza kada bi trebale početi pripreme za Europsko prvenstvo koje se sredinom rujna održava u Italiji i Srbiji. Naše odbojkašice igrat će u Monzi, no pitanje je u kojem sastavu i s kojim izbornikom. Jer, starije igračice već su najavile da nema smisla dolaziti ako se situacija ne promijeni, odnosno ako ne budu bile plaćene dnevnicama koje im pripadaju. A novca nema. Hrvatski olimpijski odbor već je jednom spašavao odbojku, no veliko je pitanje hoće li još jednom podmetnuti svoja leđa.

Komentara 2

SA
Sandi
20:42 30.06.2011.

Petat Rilović i Zdeslav Barać su grobari HR odbojke.. Uništili su sve, nisu ostali ni temelji.. Ovaj prvi, odnosno rilović (namjerno malo slovo), nije znao niti pravila odbojke kada je uletio u HOS, a ovaj drugi z. barać, ne može kunu nabaviti od kada je tatica u mirovini.. Zato su obojica terminatori odbojke.. Treba se upitati, postoji li u ovoj državi netko, da ih katapultira nogom u guzicu i doživotno zabrani ulaz u HOS i u dvorane.. HOO-u preporučam da umjesto što gura glavu u pijesak godinama, vrati HR odbojku odbojkašima,a Kirilovoj apsolutnu vlast u HOS-u..

SA
Sandi
20:55 30.06.2011.

A andrija popović, sanaderov kadar je posebna priča.. Zato, gore potpisani novinaru, uhvati se posla i počni se baviti uzrocima, a ne posljedicama stanja u odbojci..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije