Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav zaokret

Nekad na dočecima Jakova Faka, a sada protiv njega na stazi

dino butković portal
Marko Prpić/Pixsell
04.02.2013.
u 21:00

- Da nisam imao samo taj jedan promašaj u Austriji, sada bih bio juniorski svjetski prvak – rekao je Dino Butković

Zlatko Mateša, predsjednik, i Josip Čop, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, ugostili su danas Dinu Butkovića, srebrnog s juniorskog Svjetskog prvenstva u biatlonu.

– Hrvatski biatlonski savez na pravom je putu jer je sa svojim trenerima uspio napraviti sportaša od kojeg očekujemo nastup na ZOI u Sočiju – rekao je Mateša obećavši da će HOO napraviti sve da bi ovaj 20-godišnji član zagrebačkog Jaruna dobio ne samo stipendiju kao evidentan olimpijski kandidat nego i uskoro postao djelatna vojna osoba, što je slučaj sa svim vodećim biatloncima Europe.

Nikola Županić, predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza, naglasio je da je ovo četvrta medalja koju su hrvatski biatlonci osvojili na velikim međunarodnim natjecanjima od 2006. kada se biatlonski savez odvojio od Hrvatskog skijaškog saveza i postao samostalan.

– Dino je samo predvodnik jedne sjajne mlade generacije u kojoj velike rezultate očekujemo i u ženskoj konkurenciji – rekao je Županić.

Dragan Naglić, trener Dine Butkovića, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj rezultat postignut isključivo s domaćim trenerskim snagama i na terenima u Gorskom kotaru.

– U srijedu putujem na Svjetsko prvenstvo u Češku gdje ću probati ostvariti normu za Soči. Nekad sam dolazio na dočeke Jakova Faka, a sada ću se s njim ravnopravno nadmetati na stazi, on za Sloveniju, ja za Hrvatsku – kaže Butković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije