Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje, PH

Naslovi za Daniela i Tinu Mihelić

Tina Mihelić
Ivana Ivanović/Pixsell
31.10.2009.
u 18:19

Jaka bura začinila je zadnji dan Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase održanog u Opatiji. Po 20 do 25 čvorova dva su plova odjedrili Laseri, Laser Radiali i Finn, dok ostale klase nisu jedrile..

Zadnji dan, s nestabilnom burom, donio je priličan prevrat u Laseru. Po ćudljivoj buri najspretniji i najsretniji bio je Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske. Srebro je pripalo Milanu Vujasinoviću (Labud, Split), a bronca Luki Radeliću (Labud).Tonči Stipanović (Mornar, Split) koji je vodio tri dana prvenstva zauzeo je peto mjesto.

Toma Višić (Mornar) je juniorski prvak Hrvatske u Laseru. U Laser Radialu Tina Mihelić (Labud) upisala je dvije pobjede i bez nervoze uzela naslov državne prvakinje u ukupnoj i ženskoj konkurenciji. Srebrni je Lovre Perhat (Mornar), a brončani Juraj Divjakinja (Opatija). U ženskoj konkurenciji viceprvakinja Hrvatske je Marina Dujmović (Uljanik Plovidba, Pula), dok je broncu uzela Marijana Bello (Zagreb).

Juniorska prvakinja Hrvatske u Laser Radialu je Dujmović. Marin Mišura (Split) danas je potvrdio ono što se već znalo, da će uzeti zlato. Srebro je pripalo Josipu Olujiću (Labud), koji je inače još uvijek junior. U poretku Otvorenog PH Olujić je bio treći, iza Slovenca Vasilija Žbogara. Zbog viroze Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) nije nastupio na državnom prvenstvu.

S obzirom da ostale klase nisu jedrile za njih su konačnim rezultatima proglašeni jučerašnji.

470: 1. Šime Fantela/Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar), 2. Enia Ninčević/Romana Župan (Uskok, Zadar), 3. Lovro Ivanov/Marko Carić (Uskok) – deveti u ukupnom poretku Otvorenog PH.

Zvijezda: 1. Marin Lovrović/Siniša Mikuličić (Galeb), 2. Dan Lovrović/Antonio Arapović (Rijeka)

49er: 1. Pavle Kostov/Petar Cupać (Uskok), 2. Goran Ivanković/Ivan Ivanković (Croatia, Opatija)

RS:X: 1. Luka Mratović (Mornar), 2. Mihovil Fantela (Sveti Krševan)

Sukladno pravilniku i broju sudionika u klasama Finn, 49er, RS:X i Zvijezda na Prvenstvu Hrvatske dijelile su se samo dvije medalje.

Podsjećamo, ove godine na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase nastupilo je 105 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Italije, Njemačke i Rusije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije