Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠI GODINE

Najbolji u 2012: Vaterpolisti, Cernogoraz, Sandra i rukometašice

Izbor SN (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/11
23.12.2012.
u 12:50

Dobitnica nagrade za Fair Play je 14-godišnja jahačica Antea Šimleša (KK Sveti Juraj) koja je na državnom prvenstvu svojoj konkurentici posudila jednog od svoja dva konja!

Kada završava godina u kojoj imate tri olimpijska pobjednika onda kod onih koji biraju najbolje sportaše godine u pravilu nema puno nedoumica. Tako je bilo i sa sportskim novinarima u 61. izboru Sportskih novosti čija je svečanost dodjele trofeja održana u jednom od studija Hrvatske radio televizije.

Najuvjerljiviji pobjednici bili su zlatni vaterpolisti. Predvođeni dvojicom najboljih svjetskih vaterpolista Josipom Pavićem i Mihom Boškovićem oni su dobili 375 od moguća 382 glasa. U izboru za najbolju momčad, glasove su dobili još samo osvajači olimpijskog srebra, veslački četverac (5),  te brončani rukometaši (2).

Jednako uvjerljiva, sa 378 glasa, bila je i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković. Brončana olimpijka, tekvondašica Lucija Zaninović, dobila je sedam glasova, a europska plivačka doprvakinja na 50 metara leđno Sanja Jovanović samo jedan glas.

Treći hrvatski olimpijski pobjednik, strijelac Giovanni Cernogoraz, također je protutnjao pored konkurencije. Najprecizniji svjetski lovac na glinene golubove dobio je 330 glasova, a skijaš Ivica Kostelić 47 glasa.

Najviše nedoumica bilo je u sferi izbora najbolje ekipe. U prostoru u kojem su im najveće konkurentice bile sportašice iz neolimpijskih sportova, slavile su rukometašice, sudionice olimpijskog četvrtfinala sa 233 glasova. Druge su srebrne svjetske karatašice (Ana Marija Čelan, Maša Martinović, Azra Saleš, Ivona Tubić) koje su, unatoč finalu u prepunom pariškom Bercyju, platile ceh "stigmi" neolimpijskog sporta. Jedan glas manje od karatašica dobile su svjetske prvakinje u samostrelu Sanja Komar, Nikolina Kivanek i Branka Pereglin.

Komentara 3

NM
nije_mi_dobro
09:56 24.12.2012.

Za ovokavo tijelo je ipak trebala obući malo dužu haljinu...i mižda da je ne ''ljubi'' kao ova

GO
Goran777
08:40 24.12.2012.

Čestitke svima, ali mora se priznati da je Sandra Perković na dodjeli izgledala puno izazovnije i seksipilnije od Mile Horvat!

OB
-obrisani-
16:22 24.12.2012.

Bravo naši Championi! Ne dajte miniStaru Jovanoviću da vas zaustavlja i smeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije