Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao je bez motiva, novac ima, odluka je jasna

Mirko: Dovoljno sam lomio, tuđe i svoje kosti

Mirko Filipović
Željko Lukunić/Pixsell
14.06.2010.
u 16:29

Ove godine sigurno više neću ulaziti u ring. Vrata si ne zatvaram, ali mislim da je ipak došlo vrijeme za mlađe borce, kaže Mirko.

Mnogi okreću glavu kad na TV-u vide slomljene ruke, krv koja šiklja iz čela ili borce koje iznose iz kaveza. Smučilo se od brutalnih prizora i pioniru slobodne borbe, Mirku Filipoviću.

– Uzimam ogradu od konačnog oproštaja, ali vrlo sam blizu toga da sve prepustim mlađima. Dovoljno mi je bilo 20 godina živjeti kao pas i to u bukvalnom smislu. Ne želim više putovati okolo i lomiti kosti, svoje i tuđe – kazao je Filipović.

Iza njega je savršen oproštaj, teško će ga kompromitirati. Zagrljen s protivnikom izašao je iz kaveza, atraktivno pobijedio i apostrofirao meč kao najdraži.

– Barryja sam sreo u bolnici, slomljeni su mu stopalo i ruka. Pitao sam ga zašto me nije dovršio nakon što sam pao, ali kaže da je vidio da mi nije bilo ništa - rekao je Filipović koji je zaradio tek “šunku” pod okom.

Supruga Klaudija čekala ga je u automobilu, sin Ivan grlio veselo, a miljenik pekinezer “davao puse”.

– Neću živjeti sto godina, sutra me već može vrag odnijeti, posvetit ću se drugim stvarima, želim i ja slobodno vrijeme. Sve druge kombinacije bile bi traženje kruha preko pogače.

Dao je naslutiti da je s UFC-om u nekim “kombinacijama”, no ne i onima koje uključuju izlazak u ring uz hit Duran Durana.

– Postoji sto opcija, s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom ostajem u prijateljskim i partnerskim odnosima, dogovorili smo se čuti kad se dobro naspavam. Sigurno je da me žele opet vidjeti, no...

Nakon neugodnosti na ulasku u Kanadu, šest sati provedenih u pritvoru te čak prijetnjama deportacijom, mučno je Cro Copu bilo i na povratku kući.

– Čekalo me pet-šest policajaca ispred aviona, mislili su da nosim hrpu novca u torbi, da nisam platio porez i slično. Takva ponižavanja i neugodnosti mi više zaista ne trebaju. Skupilo mi se vremenom zbilja svega. Odmarat ću se malo u Zagrebu, a onda idem u Slavoniju, pokriti krov na rodnoj kući, možda malo i na more.

Od specijalca iz Lučkog i parlamentarca do velikog gladijatora i prvaka Grand Prixa

1996.
Sa 22 godine Mirko je ušao na završni turnir K-1. Izgubio u četvrtfinalu od Hoosta, posvetio se amaterskom boksu, a 1999. dospio do finalne borbe K-1.

2001. U godini u kojoj mu se rodio sin Ivan nokautirao američkog diva Boba Sappa. Od 2003. do 2007. član Sabora RH. Snimio akcijski film. Registriran za NK Cibaliju.

2003. Nokautiravši Fujitu koljenom u čelo, uz lom kosti glave, Mirko je uspješno odradio svoju prvu od 36 borbi po pravilima slobodne borbe. Godine 2002. napustio je posao u ATJ Lučko da bi se posvetio borilačkoj karijeri. Borio se za privremeni naslov prvaka svijeta s Minotaurom (2003.), a za pojas s Fjodorom (2005.). Oba je meča tijesno izgubio.

2006. Za naslov pobjednika Prideova Grand Prixa nokautirao je Silvu i Barnetta. Preselio se u UFC-ov kavez i u prvom ugovoru ostvario omjer 1:2. Vratio se na tri meča u Japan i potom potpisao upravo istekli ugovor za UFC na tri borbe (2:1).

Komentara 5

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
04:55 15.06.2010.

Mirkec, ... Ne zahebavaj sad, ... Mislim da je problem u necem drugom, a ne u tom o cemu ti sad ovde pricas, ... Mislim da si ti konacno osetio da je dosla malo jaca generacija, mladja, spremnija, ... Sad imas 36 godina, ... i, da se osecas snazan kao pre 10- 15 godina, ... jos bi ti lomio druge, a i oni tebe. A, to sto kazes, neces zivet 100 godina, ... pa, ne zive ni drugi, lopovi, mafijasi, kockari, ... ali ipak, ... idu do kraja, bez obzira na godine, a samo iz razloga sto nikad nisu dobili toliko po pistonu kao sto si ti znao dobiti ... Jbg, i ja sam svojedobno isao po kafanama, pravio gluposti, ... sve do trenutka dok mi se nisu poceli ozbiljnije suprostavljati ... I, kad sam nekoliko puta dobio po tamburi, ... jednostavno sam se povukao, ... Treba da znas da sve ima svoj vjek trajanja, ... pa tako i taj tvoj okrutni sport, iako, kazem, nebi on za tebe jos uvek bio tako krvav i okrutan da to nisi u zadnje vreme dobro opazio na svojoj kozi ...

RI
riousa
08:44 15.06.2010.

Vidi se da ima ljubomornih na CRO COPA. Cuj cekali ga policajci na airport ja koje su to seljacine . Sta god kako god dobro se sve zavrsilo. Mirko je sportista kojeg hrvatska nikad vise nece imat niti je imala.AA to u kanadi s deportacijom je sigurno necija glupost provociranje Mirka. Mirka zna cijeli svijet takve gluposti su smijesne od kanadjana. I ja mislim da je Mirku dosta borbe. Nije da je star ali nije sve u zivotu ring. Mirko dosta si pokazo baci se na druge vode i ostani ziva legenda. Volio bih da napises knjigu o svojoj karijeri i zivotu. I jos neki prirucnik za treninge. DVD svoje borbe i tako to. Ja vec imam neke DVD iz japana i nedostaju mi 3 zadnje borbe ja mislim. To Sam kupio ovde u americi na internetu. Mirko sve najbolje u zivotu odmori malo i psihicki i fizicki. Uzivaj s familijom. Pozdrav iz USA Seattle. bye.

Avatar Rafael B
Rafael B
09:24 15.06.2010.

Mirko svaka čast! Puno sreće u daljnjem životu. Kanađani su seljačine uvijek bili i ne vole nas (sjetimo se samo upitnka za vizu).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije