Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAND

Mihovil Španja lovi europsku krunu

Sanja Jovanović, Mihovil Španja
Ivan Grgić
29.09.2009.
u 14:44

Najbolji hrvatski plivač s invaliditetom, Mihovil Španja, priprema se za Europsko prvenstvo u velikim bazenima koje će se održati od 18. do 25. listopada u islandskom Reykjaviku.

U sklopu priprema Španja je nedavno nastupio i na Otvorenom prvenstvu Slovačke, gdje je osvojio četiri zlatne medalje.

 - Na Islandu ću nastupiti u četiri discipline - 400 metara slobodno, 200 mješovito, 100 leđno i 100 prsno. Trenutačno sam u svim tim disciplinama među najboljih pet na godišnjim listama, ali teško je bilo što prognozirati - kaže Španja koji će pokušati promijeniti kategoriju u kojoj se natječe.

Naime, njegova dosadašnja grupa S8 odnosi se na plivače s jednim disfunkcionalnim organom. Španja je kao malo dijete prebolio dječju paralizu te mu je desna noga atrofirala. Kako mu se stanje s nogom u posljednje vrijeme nešto pogoršalo, Španja je uputio zahtjev za promjenu grupe u S7.

- U posljednje vrijeme dosta je plivača iz viših kategorija prelazilo u niže te se konkurencija dosta pogoršala. Ako bi meni odobrili prelazak u grupu S7, izgledi za osvajanje medalja na Europskom prvenstvu znatno bi se povećali. No, o tome ćemo više znati tek uoči samog prvenstva jer će se tek tada rješavati moj zahtjev - objašnjava Španja koji se za ovo natjecanje, ali i za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima koje se krajem studenog održava u Rio De Janeiru, priprema od početka srpnja.

- Kao i uvijek, pripremam se pod vodstvom profesora Deana Kontića koji je sa mnom od početka karijere. Cijele pripreme obavili smo u Dubrovniku osim 15 dana kada smo bili u Splitu - zaključuje Španja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije