Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WBA

Mayweather pobijedio Mosleyja nakon 12 rundi

Floyd Mayweather
AFP
02.05.2010.
u 11:31

Američki boksač Floyd Mayweather Jr. nije izgubio niti u svom 41. profesionalnom meču. U dvoboju velter-kategorije po WBA verziji u vegaškoj je MGM Areni pobijedio Shanea Mosleyja na bodove.

Pet godina mlađi Mayweather 38-godišnjeg je sunarodnjaka dobio dominiravši mečem nakon što je bio jako uzdrman u drugoj rundi. Nakon minute borbe Mosley ga je dobro pogodio te se neporaženi šampion spasio obujmivši suparnika rukama. Uzdrman je ponovno bio pretkraj iste runde, no taj je napad lakše podnio. Nakon toga dobio je svaku od deset preostalih rundi.

Dva su suca presudila u njegovu korist rezultatom 119-109, što znači da je izgubio samo drugu rundu. Treći mu je dao pobjedu 118-110 dodijelivši Mosleyju pobjedu u obje uvodne runde.

I statistika pokazuje Mayweatherovu dominaciju. Precizno je suparnika pogodio u 208 od 477 pokušaja, dok je Mosley uputio samo 92 udarca od 452 pokušaja.

Bila je to borba koja je Mayweatheru zamijenila nedočekani dvoboj titana, koji je trebao boksati protiv Filipinca Mannyja Pacquiaoa. Amerikanac je, međutim, i ovako jako dobro prošao. Zaradio je zajamčenih 22.5 milijuna dolara, a još će sudjelovati u djelidbi bonusa od televizijskih prihoda. Mosley je porazom zaradio minimalno sedam milijuna dolara.

Kad je u pitanju dvoboj s Filipincem, koji je ranije otpao zbog Amerikančeva inzistiranja na olimpijskom modelu testiranja na doping, Mayweather je ostao dosljedan sebi:

- Ukoliko Manny Pacquiao pristane na redovita krvna i urinska testiranja, borit ćemo se. Ukoliko ne pristane, nećemo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije