Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ep u malim bazenima

Mankoču svjetski rekord na 100 metara mješovito

'Sanja Jovanovic of Croatia dives into the pool at the start of the women\'s 100m backstroke semi-finals during the European Short Course Swimming Championships in Istanbul December 10, 2009. REUTERS/
'OSMAN ORSAL'
12.12.2009.
u 17:29

Duje Draganja je plivao s novim svjetskim rekorderom u prvoj polufinalnoj skupini i bio drugi. U poslijepodnevni finale koje se pliva u petak Duje ulaze četvrti po vremenu.

Sanja Jovanović, koja s pravom nosim naziv hrvatske plivačke zvijezde, "u civilu" jednostavna i vedra mlada osoba, jučer je na Europskom prvenstvu u malim plivalištima u Istanbulu izborila nastup u finalu na 50 metara leđno. Nije marila za rezultat u kvalifikacijama. Znala je: važno je izboriti polufinale. I izborila ga je u vremenu 27.50.

U polufinalu je bilo drukčije. U prvoj polufinalnoj skupini najbrže su bile Bjeloruskinja Aleksandra Herasimenija (26.30) i Ruskinja Ksenija Moskvina (26.56). Sanja je uoči svog polufinalnog nastupa znala za dosege svojih suparnica. Ništa je, međutim, nije omelo. U drugoj polufinalnoj skupini bila je najbrža (26.49). Kad se usporede svi polufinalni rezultati na 50 m leđno, najbrže su bile Herasimenija (26.30) i Sanja Jovanović (26.49).

Kakva je to bila utrka u prvoj polufionalnoj skupini na 100 metara mješovito! Slovenski as Peter Mankoč postigao je svjetski rekord (50.76). Do Mankoča je u toj prvoj polufinalnoj skupini na 100 metara mješovito bio hrvatski velikan Duje Draganja (52.64).

I Mankoč i Draganja uoči fantastične polufinalne utrke na 100 m mješovito govorili su kako nisu baš dobro spavali, no znatiželjnici ipak nisu sumnjali da će obojica biti odlični. I bili su! Mankoč je postigao svjetski rekord. Tako je opravdao očekivanja nekih stručnjaka koji su najavili da bi 31-godišnji Peter nedjeljnu finalnu utrku na 100 metara mješovito mogao početi kao svjetski rekorder. I počet će u nedjelju, u 16.42!

Duje Draganja, kad se usporede svi polufinalni rezultati na 100 metara mješovito, bio je četvrti po vremenu.

Dominik Straga stigao je u Istanbul s 15. vremenom. Jučer, u subotu, u utrci na 100 metara mješovito, nastupio je u drugoj polufinalnoj skupini. Isprva se činilo da bi mogao dosegnuti više od polufinala, no naposljetku je bio diskvalificiran.

Komentara 1

PR
prodigy
19:10 13.12.2009.

bravo mankoč

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije