Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTA POBJEDA

Lorenzu Velika nagrada Portugala

Jorge Lorenzo
AFP
04.10.2009.
u 16:39

Španjolac Jorge Lorenzo ostvario je četvrtu ovosezonsku pobjedu odvozivši najbolje vrijeme na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Portugala u motociklističkoj MotoGP klasi.

Lorenzo, koji je do prve pobjede u elitnoj motociklističkoj klasi došao u Estorilu prošle godine, sada za ukupno vodećim Valentinom Rossijem zaostaje 18 bodova prije kraja sezone u kojoj je preostalo odraditi još tri utrke. Bila mu je ovo prva ovosezonska pobjeda nakon pole-positiona, a najbolje startno vrijeme za utrku ostvario je pet puta ove sezone.

Svjetski prvak Rossi startao je također iz prvoga reda, no utrku je završio na četvrtome mjestu. Drugo je, uz 6.3 sekundi zaostatka pripalo Australcu Caseyju Stoneru, prvaku svijeta iz 2007., koji se tako na sjajan način vratio na stazu nakon tri utrke koje je propustio zbog još uvijek nerazjašnjene bolesti.

Hondin Dani Pedrosa bio je treći, a na utrci je postavio i rekord kruga koji sada iznosi minutu i 36.937 sekundi.

U kategoriji do 250 ccm pobjedu je odnio Talijan Marco Simoncelli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije