Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvanje

Lončarić: Vrtim se blizu samoga vrha

Ivan Lončarić
VL
11.05.2010.
u 15:15

Podravkin hrvač do brončane medalje došao je pobjedom protiv Fajarija iz Maroka (0:2, 2:0, 1:0).

Podravkin hrvač Ivan Lončarić osvojio je brončanu medalju na 1. prvenstvu Mediterana za seniore održanom u Istanbulu (Turska). Nevjerojatan uspjeh 21-godišnji Koprivničanin postigao je u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji do 55 kilograma. U svom prvom seniorskom nastupu Lončarić je pobijedio Talijana Caradonnu (2:0, 1:0), potom je izgubio od Turčina Tekina (0:3, 0:1), dok je u borbi za treće mjesto slavio protiv Marokanca Fajarija (0:2, 2:0, 1:0).

"Prva FILA-ina medalja"

- Ovo mi je prva medalja na kojoj piše FILA (svjetska hrvačka organizacija), a to je nešto posebno. Na ovom natjecanju stekao sam dojam o seniorskoj konkurenciji i mogu reći da se vrtim blizu samoga vrha. Moram još puno raditi, ali Olimpijske igre sada mi djeluju puno bliže - ističe Lončarić.

Oduševljenje postignutim rezultatom u Turskoj ne skrivaju ni u njegovu matičnom klubu.

- Bilo je skeptika kakvi će Lončarićevi rezultati biti u seniorskoj konkurenciji, ali ovo je dokaz da se u klubu kvalitetno radi i da se sav novac osiguran za projekt "Koprivnica na Olimpijadi 2012. godine" troši na razuman način i da sve ide u dobrom smjeru - izjavio je tajnik i trener Podravke Vedran Blažeković.

Hrvatska ukupno treća

Na Prvenstvu Mediterana sudjelovalo je 14 reprezentacija, a Hrvatska je u ukupnom poretku završila na sjajnom trećem mjestu, iza domaćina Turske i Grčke, koja je bila bolja za samo jedan bod. Osim Lončarića, medalje za Hrvatsku osvojili su i Danijel Janečić, srebrni do 66 kg, Neven Žugaj, zlatni do 74 kg, te Marko Koščević, brončani do 120 kg. Bez plasmana ostao je Hrvoje Šavuk do 96 kg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije