Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIRO D'ITALIA

Lloydu šesta etapa, Kišerlovski 13. ukupno!

Giro d\'Italia
Reuters
14.05.2010.
u 18:52

Australski 26-godišnji biciklist Matthew Lloyd, član momčadi Omega Pharma-Lotto, pobjednik je šeste etape Giro d'Italije, od Fidenze do Marina di Carrare u dužini od 173 kilometra, prve etape koja je imala i nekoliko uspona.

Lloyd je spomenutu dionicu prešao za četiri sata, 24 minute i 20 sekundi. Lloyd i Švicarac Rubens Bertogliati rano su se odvojili od konkurencije, a na posljednjem je usponu Australac uspio pobjeći Bertogliatiju te navući zelenu majicu kao najbolji penjač.

Bertogliati je za Lloydom zaostao minutu i šest sekundi, a treći je bio Nijemac Danilo Hondo koji je sa zaostatkom od minute i 15 sekundi predvodio peloton.

Lloydu je ova etapna pobjeda određena zadovoljština za izrazito loše početne nastupe na Giru u Nizozemskoj. Australac se nadao dobrom konačnom plasmanu na kraju Gira, odnosno nakon posljednje, 21. etape u Veroni, ali je zbog loših rezultata u Nizozemskoj praktički ostao bez ikakvih izgleda za dobar plasman na kraju.

Lloyd zauzima tek 43. mjesto u ukupnom poretku, sa 9 minuta i 34 sekunde zaostatka  za Talijanom Vincenzom Nibalijem, koji je i dalje vodeći u ukupnom poretku. Prate ga sunarodnjaci i momčadski kolege Ivan Basso (+0:13) i Valerio Agnoli (+0:20). Sva trojica voze za momčad Liquigas-Doimo.

Hrvatski predstavnici, 23-godišnji Robert Kišerlovski i 13 godina stariji Vladimir Miholjević, završili su šestu etapu u pelotonu, dakle, obojica s minutom i 15 sekundi zaostatka za pobjednikom. Kišerlovski je zauzeo 28., a Miholjević 61. mjesto.

Robert Kišerlovski, debitant na Giru, zauzima u ukupnom redoslijedu odlično 13. mjesto, sa samo minutom i 24 sekunde sporijim vremenom od vodećeg Nibalija. Miholjević je na 35. mjestu sa 7 minuta i 10 sekundi zaostatka za vodećim.

U subotu se Giro nastavlja sa sedmom etapom (Carrara – Montalcino), dugačkom 222 kilometra. 

Giro d'Italia, šesta etapa (Fidenza - Marina di Carrara, 173 km), rezultati:

1. Matthew Lloyd (Aus) Omega Pharma-Lotto 4:24:20

2. Rubens Bertogliati (Ita) Androni Giocattoli +1:06

3. Danilo Hondo (Nje) Lampre-Farnese Vini +1:15

4. Manuel Belletti (Ita) Colnago-CSF +1:15

5. Filippo Pozzato (Ita) Katusha +1:15

28. Robert Kišerlovski (Hrv) Liquigas-Doimo +1:15

61. Vladimir Miholjević (Hrv) Acqua&Sapone +1:15

Ukupni poredak nakon šest etapa:

1. Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 18:55:38

2. Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo +0:13

3. Valerio Agnoli (Ita) Liquigas +0:20

4. Aleksandr Vinokurov (Kaz) Astana +0:33

5. Vladimir Karpec (Rus) Katusha +0:39

13. Robert Kišerlovski (Hrv) Liquigas-Doimo +1:24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije