Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL MEDVEŠČAK

Kristan: Možemo i osvojiti EBEL ligu

'sport.......zagreb.......22.09.2009. hokej na ledu - medvescak - moser medical graz  napad  na gol medvescaka , golman robetr kristan brani udarac stefana herzoga (37) iza njega brani  mike ouellette
'Renato Brandjolica/Vecernji list'
25.09.2009.
u 07:26

Svjestan sam balkanskog mentaliteta na ovim našim prostorima – brzo si gore, a kad krene loše, još brže dolje.

Slovenski vratar Robert Kristan sigurno je jedna od najvažnijih karika u uspješnom startu Medveščaka u EBEL ligi. Slovenac je zahvaljujući izvrsnim obranama već postao ljubimac zagrebačke publike, pa mu je na zadnjoj utakmici s Grazom cijela dvorana skandirala Lix, Lix. Nadimak je to koji je Robert dobio po svom ocu koji je potkraj osamdesetih branio za Medveščak.

– Jako mi je drago što me publika prihvatila na ovakav način. Ja ću se u svakoj utakmici truditi da im priuštim što više veselja. Iako, svjestan sam balkanskog mentaliteta na ovim našim prostorima, brzo si gore, a kad krene loše, još si brže dolje – kaže Kristan.

Slovenski vratar koji je ljetos bio prvo veliko pojačanje novog Medveščaka ni sam nije vjerovao da će u Zagrebu biti ovakva ludnica za hokejem.

– Nisam očekivao da ćemo biti ovako jaki. Veseli me što smo uspjeli vratiti publiku u dvoranu. Polovica ih još ni ne zna sva hokejska pravila, no naučit će ako ćemo igrati ovako dobro – kaže vratar medvjeda.

Kristan tvrdi da ova momčad može svakog dobiti.

– Vjerujem da ćemo izboriti ulazak u doigravanje. A onda možemo i do finala. Ako je mogla Olimpija u svojoj premijernoj sezoni, zašto ne bi mogao i Medveščak.

Koliko je Kristanu dobro u Zagrebu potvrđuje i sljedeća izjava:

– Da mi ovaj trenutak ponude produljenje ugovora, odmah bih potpisao.

Kada je dolazio u Medveščak, Kristana su željele i Jesenice, u kojima je počeo svoju uspješnu karijeru.

– Odabrao sam Medveščak, ponajprije zato što mi je predsjednik Gojanović djelovao kao vrlo pošten čovjek koji želi stvoriti jaku momčad – priznaje Kristan, koji je svjestan dočeka u Jesenicama 9. listopada, kad ondje gostuje Medveščak:

– Očekujem velike zvižduke, no to je normalna reakcija. Neću im previše zamjeriti.

Već u petak hokejaše Medveščaka očekuje nova utakmica. U 19.15 sati gostuju kod KAC Klagenfurta, prošlogodišnjeg pobjednika EBEL lige.

– Mi u svakoj utakmici idemo po pobjedu, tako će biti i večeras – najavljuje Kristan.

Ostali parovi (19.15 sati): Graz - Olimpija, Linz - Alba, RB Salzburg - Jesenice, Vienna - Villach.

Poredak: Villach 10, Medveščak 7, Linz 7, Graz 6, Olimpija 6, Wienna 6...

Ključne riječi

Komentara 1

RE
Rendy
09:16 25.09.2009.

Lix samo hrabro, navijači su iza vas, svakog ćemo pobijediti! ZIG-ZAG Medveščak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije