Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE

Kovačević četvrti put uzastopce u finalu Europskog prvenstva

Jelena Kovačević (1)
Dražen Brajdić
10.05.2012.
u 22:51

Uz nevjericu nazočnih u dvorani trostruka europska prvakinja u katama Mirna Šenjug ispala u 2. kolu od Bugarke Vitanove (2:3)

Na Europskom prvenstvu što se održava na Tenerifima u gradu Adejeu, hrvatski su karataši osigurali jednu medalju i izborili još pet borbi za broncu. Ulaskom u subotnji finale protiv Njemice Bitsch, Opatijka Jelena Kovačević (55 kg) osvojila je najmanje srebro, dok će se za broncu istog dana boriti još i Ivona Tubić (68 kg), Ana Marija Čelan (preko 68 kg), Ivana Bebek (61 kg),  Danil Domdjoni (60 kg) i najugodnije iznenađenje u hrvatskom sastavu, 18-godišnji maturant iz Sesveta, Marijan Logarušić (67 kg).

Jeleni Kovačević ovo je četvrti uzastopni finale na europskim prvenstvima. Lani i preklani bila je druga, a 2009. europska prvakinja na prvenstvu održanom u Zagrebu. Do borbe za zlato ovaj puta je došla bez izgubljenog boda u četiri okršaja, uz bodovnu razliku 12:0. Maestralno!

Na prethodnom Europskom prvenstvu održanom u Zurichu, Hrvatska je osvojila šest medalja - jedno srebro i pet bronci među kojima se isticala ona  borbene momčadi. Jedna od bronci bila je i ona katašice Mirne Šenjug koja je ovaj put ispala već u drugom kolu. Poraz trostruke europske prvakinje od Bugarke (Vitanova, 2:3)  ishod je ravan senzaciji. Mnogi su sudačku odluku protumačili kao nevjerojatnu, no i sama Mirna u izjavi za Hrvatski radio priznala je:

- Premda niti ja nisam bila najbolja, ja tu suparnicu moram proći.

Do borbi za medalju nije prošao niti teškaš Pero Vučić, lani brončani na kontinentalnoj smotri. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije