Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklizam

Kišerlovski je žrtva luđaka koji su vozače gađali čavlima!

'bicikl2_nnn_spo_160712.jpg'
''
16.07.2012.
u 19:42


Francuska policija pokrenula je opsežnu istragu, mediji pišu o sabotaži

Umjesto da bude na startu petnaeste etape Tour de Francea, hrvatski biciklist Robert Kišerlovski bio je jučer na putu za Hrvatsku. I to zbog budale koja je po cesti rasula čavliće, a na Kišerlovskog je, dok je pomagao kolegi Brajkoviču kojem su čavlići probušili gumu, naletio Amerikanac Leipheimer. I nažalost, slomio mu ključnu kost.

– Sad kad se ohladilo, užasno me boli. No, još me više boli ispadanje s Toura. Tako sam se dobro osjećao, imao sam u nogama pobjedu na jednoj od preostalih etapa – pričao nam je Kišerlovski prije polaska i dodao:

– Čim stignem u Hrvatsku, idem liječniku. Vjerojatno je najbolja opcija operacija u kojoj će mi slomljene kosti spojiti pločicom. Još ne želim odustati od nastupa u Londonu. Vidjet ću kako ću se oporavljati...

Francuska policija pokrenula je opsežnu istragu, a potvrđeno je da je čak tridesetak biciklista bilo žrtva čavlića. Prošlogodišnji pobjednik Cadel Evans, koji se i ove godine bori za prvo mjesto, bio je jedan od njih.

– Isto mi se dogodilo i na Vuelti, ne shvaćam ljude koji nas zbog toga dovode u tako veliku opasnost – rekao je Evans.

Biciklisti su za te sporne etape pokazali veliko zajedništvo. Naime, vodeći u poretku, Britanac Wiggins s ostatkom pelotona pričekao je Evansa koji je triput mijenjao gumu, iako je mogao steći presudnu prednost nad glavnim suparnikom za pobjedu na Touru.

– Mislim da se navijačima previše dopušta... Često nam ulaze na stazu, ometaju nas i ugrožavaju. Osjećamo se ponekad kao pokretne mete – smatra vodeći na Touru Wiggins.

To nije prvi put da su biciklisti bili na udaru gledatelja. Belgijska biciklistička legenda Eddy Merckx tijekom Tour de Francea 1975. godine bio je žrtva huligana koji mu je prišao i jako ga udario u trbuh.

Prije nekoliko godina na Touru je jedan tinejdžer po vozačima pucao iz zračne puške! Novozelanđanina Juliana Deana tada je pogodila kuglica sačme.

Ključne riječi

Komentara 4

PE
petrinjac
20:26 16.07.2012.

i sam se bavim bitiklizmom rekreativno i imam klapu sa kojom se vozim svuda,imam dobar bajk i znam što je kad te netko omete tj.kad te na cesti nepoštivaju ono što voliš,suosjećam sa profesionalcima i znam da je to jako težak sport a ovim divljacima uz cestu se previše dozvoljava,dečki svaka vam čast i sa svakim vašim padom suosjećam jer znam da je to strašno pasti sa bajka,dečki samo napred i uvjek smo uz vas

OD
otac_domovine
21:05 16.07.2012.

Ovo je gore i od onih nogometnih životinja. Netko će poginuti zbog budala. Ispred vozača treba ići nekakav kamion čistač jer ovo se može ponavljati iz godine u godinu. Pogotovo ako se može kladiti na biciklizam. Bit će toga sve više.

Avatar Topgen
Topgen
21:59 16.07.2012.

Tradicionalno , Tour de France je velika populisticka festa , (fete populaire) , i normalno je da trku prate stotine tisuca gledatelja iz Fr i inozemstva i da su gledatelji na par cm od trkaca. A ovo sa cavlima , to mora da je jedan fanatik 'made in France' koji tako zeli 'pomoci' francuskim biciklistima , eliminirajuci protivnike ... haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije