Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojkaška reprezentacija

Kirilova: Nema mjesta panici, ispravit ćemo sve uočene pogreške

'25.05.2011. Zagreb, Hrvatska - Trening hrvatske zenske odbojkaske reprezentacije . Izbornica Irina Kirilova. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
29.05.2011.
u 10:54

U svom debiju na klupi hrvatskih odbojkašica Irina Kirilova doživjela poraz od Rumunjske u susretu Eurolige u Constanti

Nevjerojatno je kako je Irina Kirilova, izbornica hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, zadržala smirenost nakon što su njezine djevojke više nego uvjerljivo pobijeđene od Rumunjske (0:3) u prvoj utakmici Europske lige. Teško je i zamisliti što bi na njezinu mjestu napravio, primjerice, Nikolaj Karpolj, njezin dugogodišnji trener poznat po tome što bi poludio i zbog najsitnije pogreške.

– Možda je izvana izgledalo da sam mirna, ali je u meni ključalo. Nevjerojatno je kako smo u samo tri seta napravili tako puno pogrešaka. Posebice je bio loš prijem servisa, a u napadu smo igrali sasvim suprotno od onoga što smo se dogovarali – rekla je Kirilova.

Ako se jednom odluči napisati autobiografiju, ostat će zapisano da je u svom prvom službenom debiju na klupi reprezentacije upisala poraz.

– Nije važno jesmo li izgubili ili pobijedili, važni su pristup, zalaganje, odgovornost, a toga nije bilo. Nakon utakmice bila sam svjesna svih pogrešaka koje su djevojke radile, a poslije, kada sam pogledala snimku, za to sam dobila potvrdu – rekla je Irina.

Ipak, zasad nedostaju glavne igračice. Nema Maje Poljak, Senne Ušić, Ivane Miloš, Sanje Popović, Mirele Delić, Marine Miletić.

Od postave koja je igrala protiv Rumunjske mjesto među najboljima možda će naći samo Jelena Alajbeg.

– Jelena je trebala biti ovdje naša najbolja igračica, a nije odigrala dobro. Imala je puno pogrešaka u fazi napada – istaknula je.

Iznenađenje je Nikolina Kovačić?

– Ona je jedna od mladih koje se nameću. Ne hvata me nikakva panika. Svjesna sam da trenutačno imam mladu postavu. Neke iskusnije igračice tek su se priključile i nisu još uigrane s djevojkama s kojima sam od početka priprema u Poreču – zaključila je Kirilova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije