Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILJAR

Karlo Dalmatin ukupni pobjednik

Biljar
Arhivska fotografija
16.12.2009.
u 16:45

Završnica seniorskog prvenstva Hrvatske u pool biljaru odigrana je od 11. do 13. prosinca u BK Ground Zero (Zagreb)...

Najboljih šesnaest u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji odigrali su Masters turnir , koji se sastoji od tri turnira na kojima se saznalo ime prvaka države za svaku od pojedinih disciplina pool biljara (straight pool, osmica i devetka).

U konkurenciji seniorki u subotu se igrala osmica na šest dobivenih partija. Kroz turnir su najbolju igru  pokazale prva i druga nositeljica Ana Gugić (Omega, Split) i Zrinka Antonijević (Desetka, Split) koje su uvjerljivo bez poraza stigle do finala.

U finalu je Zrinka Antonijević prikazala odličnu igru i uvjerljivom pobjedom osvojila turnir i naslov prvakinje u disciplini osmica. Žene su u nedjelju igrale devetku u kojoj je slijedio malo drugačiji rasplet. Ponovo su turnirom dominirale Gugić i Antonijević. Nakon poraza u drugom kolu Vesna Dodig (BK Ground Zero) se vraća kroz "repasage" u glavni turnir.

U polufinalu Gugić pobjedom od 7-4 nad Blankom Šlat (Ground Zero) prolazi u svoj drugi finale gdje ju je čekala Vesna Dodig koja je u napetom meču pobijedila sa 7-5 Zrinku Antonijević. U finalu Dodig konstantno održava predsnost i pobjedom od 7-4 na Anom Gugić osvaja naslov prvakinje u disciplini devetka.

U konačnom poretku PH za seniorke prvo mjesto je zauzela Antonijević, dok su drugo i treće mjesto zauzele Gugić i Dodig.

Masters je u muškoj konkurenciji osim osmice i devetke imao i treću disciplinu - straight pool. Prvog dana Mastersa (petak) se igrao straight. Kada se igra turnir najboljih 16 u PH onda ne možemo govoriti o iznenađenjima, ali sigurno se može reći kako je bilo puno zanimljivih rezultata i kako nitko nije lagano prošao dalje.

Do polufinala u straightu prošli su Marko Lišnić (Plan B, Osijek) i Božo Primić (Mosconi, Zagreb), koji furioznom igrom Lišniću nije ostavio prostora za ništa drugo osim poraza. Primić prolazi u finale gdje ga je čekao Karlo Dalmatin (Omega, Split), koji je u drugom finalu pobjedio Roberta Sudića (Split).

U finalu Primić ostvaruje odmah visoko vodstvo od 77-22 (igra se do 100 poena op.a.). Tada Dalmatin ostvaruje dvije mini serije između kojih Primić ima priliku, ali je ne koristi te Dalmatin prelazi u vodstvo 96-88. Pri samom kraju pad koncentracije Dalmatina dovodi do krive procjene u odigravanju kugli i Primić ponovo dolazi na stol i uspijeva napraviti 12 poena i pobijediti 100-96.

Primić tako osvaja naslov prvaka u disciplini straight pool već drugu godinu za redom.

U subotu se igrala osmica. Do polufinala su se probili Robert Sudić, koji pobjedom 8-5 nad Ivicom Putnikom (Mosconi, Zagreb) prolazi u finale. U drugom polufinalu klupski dvoboj između Dalmatina i Tomislava Šušića (Omega, Split) odlazi na stranu Dalmatina.

U finalu je Dalmatin odmah na početku ostvario prednost koju je Sudić u jednom trenutku i stigao, ali onda Dalmatin ubacuje u višu brzinu i s 8-4 osvaja naslov u osmici. Zadnji dan turnira bio je rezerviran za devetku.

Luka Kutleša (Plan B, Osijek) nakon tijesne pobjede od 9-8 u prvom kolu nad Antom Šustićem (7 Kaštela) nastavlja s odličnom igrom i pobjedama nad Dalmatinom i Ivicom Medunićem (Mosconi, Zagreb) dolazi do polufinala gdje ga čeka Josip Šušnjara (Ground Zero) koji je prošao kroz cijeli "repasage".

Šušnjara odlično otvara susret i ništa ne prepušta slučaju te pobjedom 9-3 prolazi u finale. U drugom polufinalu je opet Sudić koji za protivnika ima Putnika. Putnik ostvaruje visoko vodstvo odmah u otvaranju susreta i pobjedom od 9-3 prolazi u finale.

U finalu Šušnjara više nije imao snage te Putnik uspijeva nametnuti svoju igru. Na kraju Putnik izlazi kao pobjednik i osvaja naslov prvaka u deveci drugu godinu za redom.

Ukupnu pobjedu nakon sedam Croatia cup-ova i odigranog Masters turnira odnosi Karlo Dalmatin, koji je cijelu sezonu odigrao na konstantno visokom nivou. Dalmatin tako zauzima prvo mjesto na Cro tour rang listi (PH za seniore) u sezoni 2009. Iza njega s drugim i trećim mjestom nalaze se Robert Sudić i Tomislav Šušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije