Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Durbanu odlučeno

Južna Koreja dobila i Zimske olimpijske igre

\'South Koreans cheer during a night rally to support Pyeongchang\'s bid for the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, 180 kms east of  Seoul, on July 6, 2011. A South Korean alpine resort making its t
Reuters
06.07.2011.
u 19:03

Južnokorejski grad Pyeongchang bit će domaćin 23. Zimskih olimpijskih igara koje će se održati 2018. godine.

Odlučeno je tako jučer na 123. zasjedanju MOO-a, koje se do 9. srpnja održava u južnoafričkom gradu Durbanu.

Korejci su prošli već u prvom krugu, od 95 mogućih dobili su čak 63 glasa. Protukandidati su im bili München (Njemačka), koji je dobio 25 glasova, i Annecy (Francuska) sa sedam glasova.

Epilog je očekivan jer je Pyeongchangu to bila treća kandidatura za organizaciju ZOI. Bio je protukandidat kanadskom gradu Vancouveru za ZOI 2010. te ruskom Sočiju za ZOI 2014. (u konkurenciji je tada bio još i austrijski Salzburg). Južnokorejsko izaslanstvo osim toga predvodio je predsjednik države Myung Bak Lee.

Južna Koreja će tako postati osma država koja je organizirala i Ljetne i Zimske olimpijske igre.

Pyeongchang je prošao već u prvom krugu dobivši čak 63 od mogućih 95 glasova. München je dobio 25, a Annecy sedam glasova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije